Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Hvala, Mudražija
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hvala, Mudražija

Hajduk se mučio sa Zagrebom, a prethodno je Dinamo protiv poluaktivne obrane Lokomotive zabio nakon zaleđa

Hajduk je pobijedio Zagreb golom Sušića iz jedanaesterca, nakon što je Mudražija nepotrebno napravio prekršaj na Mujanu u 48. minuti. Činjenica je da je kontakt postojao, a krilni napadač Hajduka korak kasnije pao. Mnogima je to ostavilo dvojbe, ali bez obzira što je lopta Mujanu već bježala, činjenica da je Zagrebov branič startao na njegovu nogu sugerira samo konstataciju - hvala, Mudražija.

Do tada ništa nije ukazivalo da se Hajduk trgnuo u odnosu na predstave protiv Lokomotive, Rijeke, Osijeka ili Intera. Prvo poluvrijeme je donijelo novo mučenje uz jednu jedinu veliku priliku Tudora u 31. minuti, te opasan šut Vlašića u 44., kojega je obranio Livaković.

Mudražija je, dakle, napravio ključan potez, a k tome je kasnije i promašio najveću priliku za goste, kada je iz okreta sa sedam metara tukao pored vratiju.

Nakon vodstva je Hajduk mogao još povisiti prednost, imali su 'bijeli' niz situacija u kojima su u završnicu dolazili sa 4-5 igrača, ali u pravilu nisu odabirali prava rješenja. No, svakako vrijedi spomenuti majstorsko smirivanje lopte Sušića, koji je potom pucao preko gola, te bombu sa 25 metara raspoloženog Vlašića, koju je obranio Livaković.

Hajduk izvedbom nije oduševio 5451 gledatelja, ali to sad više nije ni bitno. Pišu se nova tri boda, Zagreb ide u arhivu i sve misli su okrenute polufinalu Kupa, odnosno utakmici s - Dinamom.

Možda bi treneru Damiru Buriću bilo lakše da poput Zorana Mamića može uvježbavati akcije u kojima će njihov napadač stajati metar iza zadnje linije obrane. Nije sramota ne briljirati protiv 'fenjeraša', ali jest pobjeđivati na Dinamov način, gdje suci redovito griješe u njihovu korist. Utakmica protiv Lokomotive lakrdija je sama po sebi, no Mamićeva momčad nije niti protiv poluaktivne obrane protivnika uspijevala zabiti gol za pobjedu, sve dok suci nisu pustili da Soudani iz zaleđa asistira Ćoriću za pobjedu.

Naravno da Rijeka u tim okolnostima nema šanse za prvo mjesto, a i Hajdukove za prolaz u Kupu su minimalne ako će netko suditi poput Bruna Marića na Poljudu ili Ante Vučemilovića u Maksimiru.

Znam, reći ćete. što Hajduk u toj utakmici ima tražiti kad se muči protiv Osijeka ili Zagreba? I Dinamo igra jako loše, ali minimalno pobjeđuje jer se događa da igrači Slaven Belupa zabijaju sami sebi ili da im suci puštaju akcije s napadačem iza zadnje linije protivnika, kao protiv Lokomotive.

Hajdukova igra ne ulijeva povjerenje, ali uvjeren sam da će nijanse odlučivati o putniku u finale Kupa jer Dinamo ni u jednom od tri ovosezonska derbija nije nadigrao 'bijele', a nastavio je loše igrati i na proljeće.

Vaša reakcija na temu