Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: I Nadzorni odbor je odgovoran za trenutno stanje, nije sve na Kopiću i Bjelanoviću
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: I Nadzorni odbor je odgovoran za trenutno stanje, nije sve na Kopiću i Bjelanoviću

Bilo je gorih rezultata, ali 'bijeli' su sinoć izgledali kao skup limitiranih igrača koji su se prvi put zajedno sastali na terenu

Teško je, mučno bilo gledati Hajduka protiv Gorice (0:2), ali moramo i konstatirati da je pobjeda gostiju bila apsolutno zaslužena. Hajduk je bio baš loš, izgledao je kao neuštimani orkestar u kojemu svatko svira po svome, a kad u sve to uklopimo katastrofalan teren i mučnu atmosferu, onda možemo zaključiti da je ovo bio jedan od najružnijih i najtužnijih poraza koje smo ikad gledali na Poljudu.

Bilo je gorih rezultata, ali 'bijeli' su sinoć izgledali kao skup limitiranih igrača koji su se prvi put zajedno sastali na terenu. Novopečeni prvoligaš im je očitao lekciju iz brze i okomite igre prema naprijed, te zasluženo uknjižio bodove. Teren je bio grozan, ali Hajduk se u prethodnim utakmicama nije iskazao ni na boljima.

Trener Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelanović se osjećaju odgovornima za trenutnu situaciju, te su predsjedniku Jasminu Huljaju stavili mandat na raspolaganje. Bjelanović je doveo nove igrače, a Kopić nije uspio sve to skupa složiti u momčad, već se od prvog kola upustio u raznorazne eksperimente. Do dana današnjeg ostaje enigma odakle toliko povjerenja u Ivanovskog, koji je kao prvi napadač u sedam susreta ušao u jednu jedinu priliku, a protiv Gorice je iznenadio nevjerojatnom reakcijom, kada je u situaciji tri na dva pucao sa 40 metara ravno u vratara. Postigao je, naravno, ukupno nula golova.

Svaka pojedinačna analiza je suvišna, ova ekipa definitivno izgleda kao Hajduk iz noćne more, puna je nekarakternih igrača, onih koji ne žele više ovdje igrati, ali ima i prenervoznih pojedinaca, poput Saida, koji je opet prekršio svaku mjeru, te zaradio isključenje nakon što je udario glavom protivničkog vratara. Ante Palaversa je bio jedini igrač na terenu iz Hajdukove škole, a od 58. minute je štafetu preuzeo Šego. Trenutak te izmjene je bio jedini momenat kada je publika pljeskala.

Situacija je danas takva da je trener na odlasku, sportski direktor također, igrački kadar je pun loših stranaca, kapetan je bolestan, ali i uvrijeđen zbog propalog transfera, a predsjednik je nov i tek upoznaje ljude. Jasmin Huljaj je na nas ostavio pozitivan dojam simpatičnog čovjeka, ali njemu su Kopić i Bjelanović prvi trener i sportski direktor koje je upoznao, te će proći još neko vrijeme da potpuno uđe u materiju.

U cjelokupnoj situaciji jedino su članovi Nadzornog odbora cijepljeni od samokritike. NO je donosio i izglasavao odluke koje su dovele do svega ovoga. Kako po pitanju izbora i smjena svih predsjednika za njihova mandata, tako i ugovora koje su izglasavali igračima. Otići će jedan trener, a doći drugi, jednako kao i nakon prošlogodišnjeg poraza od Rudeša, no to dugoročno ništa neće promijeniti. Nadzorni odbor mora prihvatiti svoj dio odgovornosti jer loše vode klub (ne nadziru, nego ga baš vode!) i napravili su iskorak unatrag. I to veliki.

Vaša reakcija na temu