Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Jairo je pravo pojačanje, Gyurcso se probudio, a Ivanovski proradio
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Jairo je pravo pojačanje, Gyurcso se probudio, a Ivanovski proradio

Nama navijačima Hajduka nije suđeno odgledati utakmicu bez stresa pa se tako i u Puli sve zakompliciralo

Hajduk je u Puli svladao Istru (4:2) u utakmici u kojoj su 'bijeli' odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, a posebno su se istakla tri igrača.

Jairo je, to je već jasno, pravo pojačanje. Sudjelovao je u akcijama kod prva dva pogotka, a asistencija za drugi gol Gyurcsa je bila točka na i sjajnog izdanja u prvom dijelu. Briljantan potez majstora, na kakav je mislio trener Vulić zazivajući plemenitog veznjaka koji će imati dodavanje jednog Asanovića ili Računice. Jairo nije vezni igrač, ali njegovog zadnjeg pasa ne bi se posramili ni puno poznatiji brazilski nogometaši.

Sudjelovao je Jairo i u akciji kod prvog pogotka, nadskočio je Bosančića, nakon čega je došlo do pogreške Grujevića i pogotka Gyurcsa. Ako je Jairo potvrdio da je pojačanje, tada možemo reći i da se Mađar opet probudio, počeo je iznova igrati kao na proljeće, kada je pokazao da zaslužuje otkup ugovora od poljskog Pogona.

Gyurcso je zabio svoje prve golove za 'bijele' u ovoj sezoni. Notirali smo već u drugom dijelu protiv Rudeša da opet pun samopouzdanja prolazi u situacijama jedan na jedan, te biciklama voza čuvare, a ovoga puta je više ulazio u sredinu i hladnokrvno realizirao prilike koje su mu se ukazale. 

U trećoj izvrsnoj akciji je Juranović ubacio prizemnu loptu s desne strane, a Ivanovski sjajno utrčao ispred svog čuvara na prvu stativu, te nogom poslao loptu u suprotni kut. Ovo kao da nije isti Mirko s početka sezone, u Puli je bio pravovremen i učinkovit, a u toj 35. minuti na semaforu je svijetlilo – 0:3.

Bio bi to kraj priče, ali nama navijačima Hajduka nije suđeno odgledati utakmicu bez stresa pa se tako i u Puli sve zakompliciralo. Obrana 'bijelih' kao da nije najozbiljnije shvatila Rodrigueza, Juranović ga nije napadao, već se povlačio, da bi igrač Istre odapeo projektil pod gredu Posaveca. Nakon što je u 52. minuti Mierez pored Vučura skočio glavom i poslao loptu u mrežu, ušla je 'voda u uši'. Sve je opet bilo otvoreno, a onda se u 65. minuti Ivanovski sjajno snašao i sa sedam metara stavio točku na ovu priču koja je imala nepotreban zaplet.

Što se Caktaševa jedanaesterca tiče, ako ga je po zakonu velikih brojeva negdje trebao promašiti, onda je dobro da se to dogodilo na izmaku dobivene utakmice.

Trener Zoran Vulić je napravio točno ono što je želio, osvojio je tri boda protiv Rudeša i Istre, a još važnije je što je u kratkom vremenu potpuno preokrenuo atmosferu u svlačionici, što se i te kako odražava na izvedbe na terenu. Vulić je stara škola, briškula, trešeta, balote, sve je proteklog tjedna bilo u službi dodatne homogenizacije ekipe i mora mu se priznati da je u tom dijelu uspio. Ova momčad ima svoje limite, ali igra puno poletnije i efikasnije u odnosu na sam start sezone, da ne govorimo o tome da nas sada već hvata optimizam i pred Dinamo.

Do tada svakako valja notirati i da je Torcida u Puli nakon utakmice dozvala igrače 'dođite vamo', a kad su oni prišli krenula je pjesma. Hajduku je pozitivno ozračje sada najbitnije, protiv Dinama će dekor sigurno opet biti veličanstven, a i lijepo je čekati derbi sa spoznajom kako Vulićevi kampanjci izgledaju kao da su spremni položiti najteži ispit. 

Vaša reakcija na temu