Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Još jedan previd na štetu Hajduka i nova tužba protiv Dalmatinskog portala
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Još jedan previd na štetu Hajduka i nova tužba protiv Dalmatinskog portala

Nitko ne kaže da je svaka pogrešna odluka sudaca namjerna, ali neke od njih baš nanose štetu klubu

Hajduk i Rijeka odigrali su na Rujevici 0:0, a nakon susreta jedna od glavnih tema je pogodak 'bijelih' u 14. minuti koji nije priznat jer je sudac Fran Jović označio prekršaj u napadu.

Preciznije, s lijeve strane je ubacio Bradarić, Jairo je na prvoj stativi bio u kontaktu s jednim protivnikom, iza njega Caktaš s drugim, ali lopta ih je sve preletjela da bi je Hamza pospremio u mrežu. Što je vidio sudac Jović? Mijo definitivno nije napravio prekršaj, a Jairo je imao nekakav kontakt rukama. Pojma nemamo što će reći 'Oko sokolovo', ali koliko smo puta u ozbiljnijim ligama vidjeli da se puštaju puno grublji dueli pa čak i kada se igrači evidentno vuku i hrvaju. Potcrtajmo još jednom da Hajdukov Brazilac nije bio ni blizu lopte. 'Bijeli' su, dakle, oštećeni za taj nepriznat pogodak, a drugi nisu uspjeli zabiti, iako su u prvom poluvremenu imali sve konce igre u svojim rukama.

Hajduk je u tih 45 minuta izgledao kao zrela, uigrana momčad, 'bijeli' su imali pas, kontrolirali posjed, te stvorili i nekoliko prilika, ali Hamza nije realizirao najbolju, Mijo ovoga puta nije bio pri udarcu, a izostao je i očekivani doprinos Jaira. S druge strane, jedini opasan pokušaj Puljića sjajno je obranio raspoloženi Posavec.

U nastavku je Rijeka došla do daha, a potez utakmice je intervencija vratara Josipa Posaveca nakon udarca Acostyja u 53. minuti. Bila je to atraktivna i učinkovita parada kojom je spasio siguran pogodak. Uz Posaveca je najstabilnija karika u defenzivi ovoga puta bio - Borja Lopez. Spašavao je u nekoliko navrata i jedan je od zaslužnijih što se s Rujevice otišlo čiste mreže.

Trolist mladih Bradarić-Palaversa-Nejašmić ostat će nakon ovog susreta upisan u povijesnim knjigama baš ovim redom jer ne pamti se da su se ikada izmijenila tri ovako mlada kapetana 'bijelih' u jednoj službenoj utakmici. A baš to se dogodilo na Rujevici, detalj koji sigurno zaslužuje spomen. Na kraju se ipak moramo složiti s trenerima obje momčadi i reći da je krajnji rezultat realan.

I dok za ovaj previd ili nepotrebno sviran prekršaj suca Jovića ne možemo reći da će se baš dugo pamtiti, dotle se još uvijek igra treće poluvrijeme prošlosezonskog finala Kupa iz Vinkovaca.

Prije par dana nam je stigla i tužba pomoćnog suca tog dvoboja između Dinama i Hajduka (1:0) Boruta Križarića. I Križarić, kao prethodno glavni sudac Mario Zebec, tuži Dalmatinski portal zbog teksta 'DUPLIN OSVRT: Lopovluk i lakrdija, ništa se u hrvatskom nogometu nije promijenilo!'  Navodi da mu je njime 'nanesena znatna šteta'.

Gdje je u cijeloj toj priči Hajduk? Iz kluba nemaju običaj komentirati suđenje. Nitko ne kaže da je svaka pogrešna odluka sudaca namjerna, ali neke od njih baš nanose štetu klubu. Primjerice, mnogi će 'dušobrižnici' rado naglasiti kako je Hajduk toliko loš da, eto, već šestu godinu ne osvaja trofej. I nikoga neće biti briga za previde u tom finalu u korist Dinama koje je potvrdio i Mateo Beusan, ili neke druge ključne odluke koje su utjecale na daljnji tijek natjecanja u ranijim prvenstvima u trenucima kada je Hajduk bodovno bio puno bliže.

Priču zaključimo ipak u vedrijem tonu: Hajduk je očito na dobrom putu kad u taboru 'bijelih' nisu baš zadovoljni napustili Rujevicu, a iz Rijeke su otišli s bodom.

Vaša reakcija na temu