Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Kao da se igrala pripremna utakmica
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Kao da se igrala pripremna utakmica

Naravno da smo ukupno razočarani jer Hajduk, bez obzira na izostanke, ima bolji igrački kadar od Slavena

Hajduk je remizirao protiv Slaven Belupa u Koprivnici (0:0), što je u ovom trenutku razočaravajući rezultat, s obzirom da je Dinamo opet odmakao na devet bodova razlike, a 'bijeli' su još propustili priliku popeti se na drugo mjesto. Domaćin nije odigrao ništa posebno, cijelu utakmicu se branio, ali uspio je u svom cilju, osvojio je bod protiv favoriziranog gosta, što je svakako uspjeh za momčad koja nikoga nije pobijedila još od 5. kolovoza.

Ovaj remi svakako nosi potpis trenera Joana Carrilla. Španjolac se u izostanku Savvasa i Kožulja odlučio vratiti Hamzu na staru poziciju, lijevo od Radoševića, što nije dalo ploda. Naprijed je na desno krilo od prve minute ubacio Pešića, a lijevo je igrao Erceg. Hajduk cijelo prvo poluvrijeme uopće nije bio opasan po domaća vrata, iz daljine je najviše prijetio Toma Bašić, pokušavali su još Radošević i Hamza, a potpuno je odsječen i bez lopti ostao Ohandza.

Istina, 'bijeli' su imali posjed, ali nedostajalo je okomitosti. Carrillo je nakon nešto više od pola sata zamijenio strane Hamzi i Bašiću, čime se i Toma u ofenzivi ugasio.

Budimo do kraja jasni, izgledalo nam je kao da gledamo nekakvu utakmicu priprema. Domaćin se organizirano branio, ali nije bio pretjerano agresivan, a Hajduk je napravio 2 prekršaja u prvom, te 3 u drugom poluvremenu. Sve do 90. minute je to izgledalo kao prijateljski dvoboj, a onda je Goda preoštro startao na Ercega kako bi spriječio kontru i zaradio prvi (!) žuti karton na utakmici.

Bez obzira što nije bilo onog pritiska gdje se protivniku 'ne da disat', Hajduk je kontrolirao igru u polju, imao posjed (na kraju 67:33), ali, kako je vrijeme odmicalo, bivalo je sve jasnije da će ili Erceg sam nešto smisliti ili ništa od pobjede. A njega u ovoj utakmici nije išlo, imao je tri opasna pokušaja, no dva je obranio vratar Marković, a nakon jednoga je lopta otišla pored stative. 

U ovom susretu je debitirao Ivan Delić, koji je priliku zaslužio igrama u drugoj momčadi. Njemu, jednako kao i Tekliću protiv Lokomotive, možemo samo čestitati na debiju, a na Hajduku je da odluči hoće li kome od mladih dati priliku u kontinuitetu, kao što su je, bez obzira na povremene oscilacije, imali Balić i Vlašić.

Naravno da smo ukupno razočarani jer Hajduk, bez obzira na izostanke (Ismajli je dobro zamijenio Nižića), ima bolji igrački kadar od Slavena. 'Bijeli' su trenutno na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, što je svakako neuspjeh. Danas nas je razveselila jedino druga momčad koja je slavila u Maksimiru, a ova je već sada zrela za ozbiljan remont jer ni igrom ni perspektivom ne zadovoljava ambicije kluba kao što je Hajduk.   

   

Vaša reakcija na temu