Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ključan trenutak poraza u Kranjčevićevoj je odluka da Sušić puca jedanaesterac pored stopostotnog Caktaša
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Ključan trenutak poraza u Kranjčevićevoj je odluka da Sušić puca jedanaesterac pored stopostotnog Caktaša

Najsigurniji izvođač jedanaesteraca ostao je sa strane gledati kako Sušić promašuje

Nakon poraza Hajduka od Zagreba (2:0) trener Stanko Poklepović apostrofirao je učinak dvojice vratara, gdje je Livaković bio junak utakmice, a Kalinić dva puta kapitulirao nakon lobova protivničkih igrača.

Nema dvojbe da je Lovre loše reagirao, pogotovo kod drugog gola, ali iskusni stručnjak nije spomenuo po nama ključan detalj susreta, koji se dogodio ranije, u 73. minuti, kad rezultata 1:0 za domaće, a tada je dosuđen jedanaesterac za Hajduk i isključen Zagrebov igrač Mudražija.

Naravno da se radilo o prijelomnom trenutku, najizglednijoj mogućoj šansi za preokret. Loptu je na bijelu točku namjestio Sušić, a Livaković je obranio i eto povoda za priču iz prve rečenice.

Ali, zašto je Sušić uopće bio izvođač udarca s bijele točke? Hajdukova momčad ima puno problema i dilema, ali jedanaesterac do sada nikad nije bio jer je stopostotno siguran izvođač bio – Mijo Caktaš (sjetimo se 'panenke' Rijeci u Dugopolju, golova Šahteru, Istri...). No, i pored toga što je Caktaš bio u igri, loptu je na bijelu točku namjestio ovoga proljeća neprepoznatljivi Sušić, čime je Zagreb dobio novi zamah u završnici susreta.

Kapa do poda Livakoviću, pamtimo i njegovu obranu jedanaesterca Cikalleshiju u Parku mladeži, ali ovo je pitanje Hajduka, odnosno odluke u izvanrednoj situaciji. Istina je da je Špaco na sastanku odredio da će, ako do toga dođe, izvođač jedanaesterca biti Sušić. Podsjetimo, Caktaš je startao s klupe, pa je trebalo odrediti novog izvođača, no kada je sudac Bebek pokazao na bijelu točku Mijo je već bio u igri i želio je izvesti najstrožu kaznu.

Sušić, inače, nakon propalog transfera u Inter djeluje sve nervoznije i ne pokazuje igru na razini kako je to činio tijekom jeseni.

Jedanaesterac nekad dobro dođe za 'probiti led', prekinuti golgeterski post i uliti neku novu dozu samopouzdanja, ali ovdje je ipak naš dojam da je izostala reakcija s klupe u izvanrednim okolnostima, jer je najsigurniji izvođač jedanaesteraca ostao sa strane gledati kako Sušić promašuje.    

Vaša reakcija na temu