Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Lopovluk i lakrdija, ništa se u hrvatskom nogometu nije promijenilo!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Lopovluk i lakrdija, ništa se u hrvatskom nogometu nije promijenilo!

Zdravko Mamić je ušao na stadion Cibalije kao glavna faca cijele manifestacije, gdje smo iz blizine vidjeli koliko još uvijek kotira prema ljudima u vrhu HNS-a

Lopovluk i lakrdija, teško je nekim drugim riječima opisati ono što smo gledali u finalu Kupa. Hajduk je teško oštećen u prvom dijelu utakmice, kada je u 23. minuti svirano nepostojeće zaleđe Saidu u trenutku kada je išao sam prema vrataru Zagorcu. Sudac Borut Križarić, dobro se vidjelo s naše pozicije, uopće nije bio u liniji, ali je svejedno mahnuo nedozvoljenu poziciju. Hajduk pamti i njegova brata Igora Križarića po onom nezaboravnom jedanaestercu za Rijeku, kada je Jozinović napravio prekršaj barem metar izvan šesnaesterca, a sada se, evo, i Borut iskazao, za njega ona 'prednost napadaču' ne vrijedi.

Još drastičnija situacija je kada glavni sudac Mario Zebec nije htio svirati čisti jedanaesterac nakon prekršaja nad Gyurscom. Već godinama se susrećemo sa situacijama da je Hajduk pokraden u ključnim trenucima, nekako je to ove sezone izgledalo nešto bolje, ali čim je Hajduk stigao na korak do trofeja opet su suci preuzeli ključnu ulogu.

Atmosfera je u Vinkovcima jednim dijelom bila mučna, dovoljno je reći da je Davoru Šukeru dobar dio gledališta skandirao 'Cigane, cigane' kada je prije utakmice izašao pozdraviti igrače, a Zdravko Mamić je ušao na stadion Cibalije kao glavna faca cijele manifestacije, gdje smo iz blizine vidjeli koliko još uvijek kotira prema ljudima u vrhu HNS-a. Suđenje za ozbiljan kriminal nimalo nije promijenilo odnose.

Jadno je i to kada Dinamo vodi 1:0, a BBB ih u 89. minuti skandiraju 'Jebi se Zdravko, s tobom je gotovo'. Nije tu bilo ni zajedničkog slavlja igrača Dinama s tim dijelom navijača, oni su otišli prema istočnoj tribini i nekoj drugoj grupici simpatizera 'modrih'. Naravno da ovakav trofej nitko ne može slaviti spontano, svi su svjesni da je Hajduk pokraden.

Znali smo ove sezone s pravom kritizirati Hajdukovu igru, izgubljena 22 boda kod kuće i slično, ali nemojmo biti naivni, vraga bi Dinamo izgubio šest bodova od Lokomotive da se Hajduk imalo približio, finale Kupa je još jednom pokazalo da se ništa nije promijenilo.

Dodajmo još da je Hajduk izgledao najbolje od smjene predsjednika Kosa, momčad se borila, stvarala prilike, nedostajalo je i sreće, kao kod Caktaševe grede, a i taj gol je primljen nakon nepotrebne Savvasove pogreške. No, ukupno moramo konstatirati da je Hajduk odigrao dovoljno dobro za osvajanje trofeja, ali možda bi se to dogodilo u drugim okolnostima ili nekoj drugoj zemlji. Dok ovo pišemo, Dinamovi igrači su s peharom prema BBB-ovcima, a oni su uzvratili s 'Hoćemo izbore', da bi prvotimci onda krenuli prema onoj drugoj tribini.

Vaša reakcija na temu