Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Marendali Istru za još bolju atmosferu uoči derbija s Dinamom!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Marendali Istru za još bolju atmosferu uoči derbija s Dinamom!

Ako je ikome ovaj susret popravio poziciju, onda se to može reći za Tudora

Hajduk je svladao Istru s uvjerljivih 4:0. 'Bijeli' su upisali nova tri boda, a trener Marijan Pušnik je odmorio važne adute za derbi s Dinamom.

Bila je ovo jedna od onih utakmica u kojima je najvažnije da se što prije 'otvori špina'. Puljani su zaigrali bunker i od prve minute počeli s prenemaganjem, pri čemu je posebno iritantno bilo vidjeti njihova igrača kako se previja od ozljede i u tom previjanju preko aut-linije ulazi u teren.

No, sve u svemu ništa nisu pokazali, Istra ne zna za pobjedu od 17. listopada 2015. godine i definitivno je glavni kandidat za ispadanje.

Hajduk nije lako dolazio do prilika, a utakmicu je prelomio jedanaesterac na Franu Tudoru u 42. minuti, kojega je realizirao Ohandza. Ako je ikome ovaj susret popravio poziciju, onda se to može reći baš za Tudora, koji je izborio najstrožu kaznu, te kasnije zabio efektan gol petom za 3:0. Tudor je i ranije u bijelom dresu zabijao važne golove, tresao je mrežu Dinamu, Rijeci, na kraju krajeva i Iasiju, ali je Pušnik u zadnje vrijeme bio skloniji varijanti sa dva zadnja vezna, Jeffersonom i Biljijem, koju je koristio protiv Oleksandrije.

Sad će baš biti zanimljivo vidjeti što će Hajdukov trener pripremiti za Dinamo, a podvucimo još jednom da Sušić, Milić, Bilji i Nižić uopće nisu bili u kadru, kako bi što spremniji dočekali derbi. 

Bez obzira na to što je Istra najlošija momčad lige, Pušnik je povukao hrabar potez. Od prve minute je dao priliku debitantu Magantu, a i Pejić na desnom beku je bio iznenađenje, makar je tu poziciju često i na pripremama pokrivao kad nije igrao Juranović. Magantov najupečatljiviji potez bila je asistencija za gol Anti Ercegu, koji je već drugi put zabio za Hajduk. Podvucimo da Erceg ni kad je bio Splitova 'desetka' nije bio veznjak koji će hraniti napadače loptama, on je nepredvidiv igrač koji završava akcije i ulazi u prostor, a svojedobno smo ga zvali i 'Splitovim Fabregasom', u vrijeme kada je igrao lažnu špicu.

Što se Istre tiče, nismo zaboravili da je u prošloj sezoni Damir Burić izveo kombinirani sastav u Puli, te izgubio sa 4:1. Tada je od prve minute zaigrao Artem Radčenko, koji je obilježio nedjeljno jutro tako što se pijan zabio u autobus broj 37. Bili su to promili kakvih se ni Mladen Grdović ne bi posramio, Radčenko je krenuo stopama imenjaka Milevskog, pa se, bez obzira što ima ugovor do ljeta 2018. godine, može sa sigurnošću kazati da je on je zadnju utakmicu na Poljudu već odigrao.

Neće on u igračkom smislu nedostajati jer ionako nije bio u prvom planu, a ostat će upisan kao igrač koji je prošao probu, ali kasnije u bijelom dresu nije napravio baš ništa vrijedno spomena.

Nakon dvoboja s Istrom igrači su s terena ispraćeni ovacijama, a prije toga je uistinu lijepo bilo vidjeti sliku gdje navijači s istoka i sjeverozapada prilaze Torcidi. 'Mrzim Dinamo...', odjekivalo je Poljudom, navijači se već polako zagrijavaju za derbi, uoči kojega Hajduk ima uistinu sjajnu atmosferu, kako u svlačionici, tako i na tribinama. 

 

Vaša reakcija na temu