Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Milevski i Maloku pogodili za bod u najlošijoj utakmici sezone
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Milevski i Maloku pogodili za bod u najlošijoj utakmici sezone

Prva utakmica na novoj travi pamtit će se i po njihovim prvim prvenstvenim prvijencima

Hajduk i Lokomotiva odigrali su 2:2, u utakmici gdje su do 85. minute 'bijeli' odigrali najlošiju partiju sezone. Bilo je do sada i poraza, ali ne pamtimo kada su hajdukovci bili ovako pretrčani, pogotovo u veznom redu, gdje je Ivkovićeva momčad s lakoćom stvarala višak.

Kako je onda Hajduk osvojio bod? U nogometu je sve moguće, kod vodstva su u pojedinim akcijama gosti bili čak i neozbiljni, a čitav niz sjajnih pozicija uprskali su nepreciznim zadnjim pasom, kada se činilo da je obrana 'bijelih' u konopcima. Hajdukov vezni red nije stizao ništa, pa su gosti u više navrata s po tri-četiri igrača licem prema golu direktno napadali na zadnju liniju 'bijelih'.

Igralo se bez publike, što je išlo gostima u prilog jer su navikli na taj ambijent. Ovakvu atmosferu na njihovoj utakmici već sam doživio kada je Split gostovao u Maksimiru, gdje je po susnježici bilo točno 25 gledatelja, plus još tri novinara... Ovdje je, što u novinarskoj, što u A-loži bilo više od trideset ljudi, čak i više nego tada u Maksimiru. Možemo kazati da je za goste atmosfera bila – normalna, koliko god sve to skupa bilo van pameti.

Ovdje moramo reći da izgleda kao da HNS čini sve da otjera publiku sa stadiona. Hajduk je s više od 6.000 pretplatnika fenomen na ovim prostorima, pogotovo s obzirom na kvalitetu nogometa koja je u izlogu, ali u ovom slučaju kupnja pretplate znači puno više od mjesta za gledanje utakmice. Ona je na određen način i prkos svima onima koji na sve moguće načine pokušavaju Hajduku, a samim time i domaćem nogometu nanijeti štetu. Da, osuđujemo ubacivanje stolica u teren, ali što se dobilo igranjem bez publike? I naravno da aršin nije prema svima isti, ali zaludu je spominjati ispaljivanje raketa od strane Dinamovih navijača i smiješnu kaznu za iste (10.000 kuna) jer da itko vodi računa o ravnopravnim uvjetima natjecanja, onda Lokomotiva kao pogon koji odgaja uglavnom mlade igrače iz Dinama, ne bi ni igrala u Prvoj ligi.

Hajdukova najnovija borba odnosi se na priču Komisije za žalbe, koja ne bi imala kvoruma bez Valentine Koprivnjak, visoko pozicionirane dužnosnice Osijeka. Predsjednik Marin Brbić ukazao je na sukob interesa i Hajduk će tu bitku voditi do kraja. Naravno da ni Osijeku nije isto igrati pred publikom ili bez nje, a generalno je katastrofa poticati ovakve ambijente  jer nogomet bez gledatelja je kao juha bez soli i s takvim kaznama  nitko nije na dobitku. No, vratimo se na teren...

Cijela priča oko kažnjavanja Hajduka nije razlog da momčad onako izgleda većim dijelom utakmice kontra Lokomotive. 'Bijeli' su izgledali tako loše da smo se zabrinuli i za Kup utakmicu protiv trećeligaša Novigrada koja je u srijedu. No, onda su se dogodili Milevski i Maloku i loš dojam na kraju je ipak popravljen.

Milevski je ušao u sredinu, gdje je njegov sjajan pregled igre najbolje došao do izražaja. On je izvrsno asistirao Malokuu za izjednačenje, a potom i poentirao na asistenciju Maglice za 2:2. Milevski je potreban ovom Hajduku, ali otvara se i pitanje Malokua, koji ima određenu svježinu, hitrinu i u stanju je preokrenuti ritam utakmice u dobrom smjeru za svoju momčad. Tudor je nakon utakmice najavio određene poteze, iako nije istrčavao s imenima, ali za sada definitivno možemo konstatirati da je prva jedanaestorica koju je izveo na teren odigrala ispod svake razine, te da je samo srećom i dobrim reakcijama Milevskoga i Malokua izbjegnut (težak) poraz od Lokomotive. I jedan i drugi postigli su prvenstveni prvijenac, pa će se, osim po lošoj igri, prva utakmica na novoj travi pamtiti i po njihovim golovima.  

Vaša reakcija na temu