Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Momčad koja je istrčala u Osijeku nema što tražiti u Europi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Momčad koja je istrčala u Osijeku nema što tražiti u Europi

Bijeli su u Gradskom vrtu zabili prvi gol u gostima nakon veljače i susreta protiv Lokomotive

Hajduk je poražen u Osijeku sa 2:1 u lošoj utakmici, gdje se domaćin upinjao napokon nekoga pobijediti i tako proslaviti 28. rođendan Kohorte, a 'bijeli' su bili dovoljno slabi da im to i uspije.

Osijek nikome nije zabio 543 minute, do ovog susreta u nizu nisu uspijevali pogoditi protiv Lokomotive, Slaven Belupa, Istre, Splita i Dinama. Glavna tema ovih dana u Gradskom vrtu bila je je li ovo najgori Osijek ikada, a skauti kluba raspituju se na sve strane kako bi za sljedeću sezonu složili puno bolju momčad, s obzirom da plaće više ne kasne, a novi gazda kluba Lorinc Meszaros je podigao budžet za tri puta, što znači na 20 milijuna kuna.

I možda su sve to razlozi zbog kojih je domaćin, koji je osigurao ostanak, na trenutke igrao fanatično borbeno. Igrači sada izvlače maksimum jer se do kraja prvenstva žele dokazati i ostati u klubu. I eto zašto su bili toliko 'napaljeni' u ovom dvoboju, te toliko slavili pobjedu nakon susreta.

S druge strane, za Hajduk vrijedi ona 'utakmica u gostima, strah u kostima'. 'Bijeli' su također prekinuli crni niz, s obzirom da su u proljetnom dijelu prvenstva zabili jedan jedini pogodak na strani i to Lokomotivi u porazu od 2:1, još u veljači. Nakon toga su strijelci u gostima mirovali kontra Rijeke, Intera, Splita, Belupa, te u Kupu protiv Dinama u Maksimiru, a sada je pogodio Sušić u 84. minuti iz jedanaesterca za smanjenje na 2:1. Kazneni udarac je bio čist, naklon nabačaja Milića rukom je igrao Lukić.

I prije tog pogotka je ostao dojam da je Sušić najopasniji po protivnička vrata, a najbolju priliku imao je u 25. minuti, nakon duplog pasa s Tudorom, što je ujedno bila i najljepša akcija utakmice kod 'bijelih'.

U nogometu se broje golovi, a ne posjed lopte, gdje je Hajduk u prvom dijelu dominirao. No, nisu 'bijeli' lako ulazili u prilike, domaćin je čvrsto stajao iza i vrebao svoju priliku iz kontranapada, što mu je u nastavku donijelo pobjedu.

Junak utakmice je dvostruki strijelac Josip Knežević. Opazili smo ga ranije po guranju lopte kroz noge Kaliku, imao je i jako efektan dribling protiv Šimića, a u situaciji kod prvog gola obrana 'bijelih' imala je dovoljno vremena za raščistiti opasnost, ali ni Milić ni Jefferson nisu to uspjeli.

Ako smo konstatirali da se Osječani bore kako bi se nametnuli za sljedeću sezonu, onda bi isto trebalo vrijediti i za drugu stranu. Hajduk je pun mladih i neafirmiranih igrača, koji su dobili priliku uslijed zimske prodaje i velikog broja ozlijeđenih, a sad bi trebali pokazati da zaslužuju povjerenje i dalje. Bit će zanimljivo vidjeti s kim Damir Burić najozbiljnije računa, ali ostaje konstatacija da momčad poput ove koja je istrčala u Osijeku nema što tražiti u Europi.

Vaša reakcija na temu