Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Nakon ovog poraza je jasno - Hajduku visi Europa
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Nakon ovog poraza je jasno - Hajduku visi Europa

Kako Hajduk uopće bira, dovodi igrače sa strane?

Nakon današnjeg Hajdukova poraza od Lokomotive jedno je sasvim jasno: 'bijelima' visi Europa! Umjesto bilo kakvog daljnjeg objašnjenja najbolje je pogledati tablicu.

Hajduk je sada čak 11 bodova iza Lokomotive, osam iza Gorice i šest iza Rijeke, a momčad je u takvoj formi da i te kako moramo strepiti uoči ogleda u Kupu s drugoligašem Šibenikom. Vodila su je ove sezone dva trenera, ali ništa se bitno nije promijenilo, s tim da činjenica što 'bijeli' nisu zabili u zadnja tri kola dodatno zabrinjava. Ovoga puta najbliži pogotku je bio Caktaš, kada je nakon udarca iz okreta pogodio stativu.

Priča koju nakon ovog susreta vrijedi ispričati jest - Domagoj Drožđek. Tog ljeta 2016. smo bili s 'bijelima' na Pohorju, trener je bio Marijan Pušnik, a na probu u Hajduk je došlo nekoliko igrača. Među njima i, pogađate - Drožđek. Sjećam ga se dobro, trenirao je s 'bijelima', čak i odigrao pripremnu utakmicu u Slovenskim Konjicama protiv Žalgirisa (2:1), na kojoj je zabio drugi igrač na probi - Ignacio Maganto. Prije polaska u Split, ispred hotela Arena nam je rečeno - Maganto ostaje u Hajduku, Drožđek otpada.

Moram priznati da tada nisam puno ni obraćao pažnju, bila je to tek jedna sličica s priprema. I nikad se tog igrača ne bismo ni sjetili da prošle sezone na vrhu strijelaca 2. HNL nije osvanuo krilni napadač Varaždina - Drožđek. Sa 16 postignutih golova. Da, isti onaj koji nije prošao probu.

Ovog ljeta su novine pisale da će u Dinamo, ali prešao je u Lokomotivu (sve isto), da bi danas u 24. minuti nakon duplog pasa s Uzunijem zabio za vodstvo svoje momčadi od 1:0. Premalo smo ga gledali da bi i sada išta rekli o njegovim dometima, ali činjenica je da mu je karijera u usponu (ima 22 godine), te da je struka tada prepoznala Maganta (danas igra četvrtu španjolsku ligu), a njega odbacila.

Kako Hajduk uopće bira, dovodi igrače sa strane? Ako pogledamo četiri zadnja primljena pogotka (dva od Osijeka i dva od Lokomotive), kod svih je loše reagirao Stipe Vučur. Ispao je kod duplog pasa i kada je Drožđek zabio, a kod drugog gola ga je Uzuni lako predriblao. Naravno, nije on jedini krivac, protiv Osijeka su loše reagirali još Posavec i Lopez, a sada bi napadač Lokomotive ostao u zaleđu da je na vrijeme izašao Bradarić, no to nimalo ne opravdava jako loše reakcije Vučura.

Što se Bradarića tiče, domaćim mladim igračima treba dati podršku. Nažalost, dovedeni su igrači sa strane koji im nisu oslonac, već su i te kako skloni greškama, pa kad se sklopi taj miks domaćih mladića i nekvalitetnih došljaka, onda je jasno odakle zaključak iz prve rečenice. Da, visi nam Europa. I te kako!      

Vaša reakcija na temu