Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Napokon pobjeda
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Napokon pobjeda

Krajnji ishod ni u jednom trenutku nije bio upitan

Hajduk je pobijedio Inter sa 3:0, u utakmici u kojoj su 'bijeli' od početka do kraja kontrolirali igru i rezultat, te krajnji ishod ni u jednom trenutku nije bio upitan.

Vulićeva momčad je tako prekinula neugodan niz od pet utakmica bez pobjede (Dinamo, Osijek, Lokomotiva, Rijeka, Gorica), a Inter je bio baš protivnik po mjeri za osvajanje nova tri boda. Za priključak gornjem domu će trebati pobjeđivati u serijama, no ostanimo još malo u aktualnom trenutku.

Trener Zoran Vulić odlučio je za kapetana opet postaviti Josipa Juranovića. On je po dolasku na klupu traku povjerio Miji Caktašu, objasnivši prethodno svoj stav da za kapetana voli imati domaćeg igrača. Sada se predomislio, a nama sa strane izgleda kao da je htio poručiti 'to je zato što nisi bio s nama u Gorici'. No, treba uzeti u obzir to da je Caktaš iznesen s terena u Šibeniku i jednostavno nije imao baš nikakvog razloga da propusti Goricu osim ozljede, odnosno boli u ramenu. Igra 'gluhih telefona' preko presice, a kasnije i zahtjev udruge Naš Hajduk za dodatnim pojašnjenjem cijele situacije, nikome nisu donijeli ništa dobro. Ni igraču ni treneru. 

Ono dobro jest što je Juranović i u periodu bez trake igrao na maksimumu, a i Mijo je danas protiv Intera bio borben i dobar.

Za Hajduk je od izuzetne važnosti afirmacija mladih igrača i to bi trebala biti glavna priča utakmice sa Zaprešićanima. 'Bijeli' su poveli u 19. minuti, Said se sjajno oslobodio Šimuneca i odigrao povratnu loptu, a Palaversa je lijevom nogom s vrha šesnaesterca poslao loptu u mrežu. Mladi veznjak 'bijelih' je osjetio gdje će doći lopta, krenuo u pravo vrijeme, a udarac je izveo školski, kao iz udžbenika.

Uz Palaversu, sada se već može reći da je trener Vulić standardizirao i Bradarića. Afirmacija mladih igrača je od velike važnosti za 'bijele', Bradarić nam se više dopao kao desno krilo, ali za njega je najvažnije da igra, prirodna pozicija mu je ipak na lijevom beku. Prvi čovjek struke 'bijelih' je u život vratio i Teklića. Dao mu je pola sata, u kojima je ovaj dobro ulazio u međuprostore, te je nakon njegova udarca pao treći gol, kojega je zabio Said (nije bilo zaleđa). Šteta što nije i sam bolje pucao kada mu se ukazala prilika, pogodak bi mu jako dobro došao za samopouzdanje.

Što se Jaira tiče, tu ne treba trošiti riječi. Centaršutevi na prvu stativu se vježbaju na treningu. Dugo se treniralo s Ivanovskim, ali to nije dalo ploda, a u međuvremenu je ovaj i preselio na klupu. Sada se ide na Jaira, Caktaš ga je dva puta sjajno pogodio iz centaršuta, jednom je obranio Kelava, a drugi put ništa nije mogao. Jairo je u prošlom kolu sjajno glavom zabio Gorici, a sada i Interu.

Prošli tjedan je obilježila i objava udruge Naš Hajduk da Marin Brbić ne može biti kandidat za Nadzorni odbor jer je u protekle tri godine pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

Brbić je potom lijepo objasnio cijeli slučaj, ali nije mu trebala rečenica: 'Iz gore navedenog je jasno kako se radi o odluci koja se uz malo dobre volje i želje mogla temeljitije ispitati i izbjeći, što dovodi u sumnju namjere donositelja odluke'.

Ova priča otvara nadalje još pitanja jer optužni prijedlog je svojedobno išao i protiv Ivana Kosa kao odgovorne osobe nakon što je navijač sa šipkom uletio u teren usred utakmice Hajduk - Rijeka, a također i protiv Jasmina Huljaja nedavno nakon utakmice Hajduk - Dinamo, tijekom koje je vatrogasac uslijed topovskog udara ostao bez dijela prsta. Ako bi Huljaj bio pravomoćno osuđen (kad god to bilo), tada više ne bi mogao biti Hajdukov predsjednik.

Priču utakmice protiv Intera zaključimo konstatacijom da su upisana tri boda koja će popraviti atmosferu u ekipi, što je jako bitno pred nove prvenstvene utakmice protiv klubova iz donjeg doma (Slaven Belupo, Rudeš), ali i Kup u Osijeku.           

Vaša reakcija na temu