Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela i Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Neforsirane pogreške došle na naplatu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Neforsirane pogreške došle na naplatu

Da Jefferson ima problema s elementarnom tehnikom uvjerili smo se niz puta

Nije lako pronaći sredinu te bez velike doze optimizma i povjerenja u ovu momčad otići s Poljuda nakon utakmice s Osijekom, a jednako tako ne biti razočaran nakon poraza na Rujevici od 2:0.

Definitivno stoji zaključak da je Hajduk odigrao jako loše prvo poluvrijeme u Rijeci, ali i da je momčad Matjaža Keka prekvalitetna da ne bi naplatila darove, odnosno neforsirane pogreške.

Možemo sada polemizirati je li Hajdukova zadnja linija stajala previsoko, igrala preriskantno pokušavajući baš svaki put uhvatiti domaće napadače u zaleđu, ali domaćin je poveo nakon Hajdukova auta.

U toj 14. minuti Tudor je rukom sa strane ubacio loptu za Jeffersona, čiji je pokušaj ispucavanja zapravo bio idealno proigravanje za Matu Maleša. Ovaj je loptu primio, pa je topovski sa 25 metara poslao u mrežu.

Da Jefferson ima problema s elementarnom tehnikom uvjerili smo se niz puta. On taj nedostatak kompenzira čvrstinom u duelu, a s obzirom na kvalitet HNL-a često takve pogreške i ne dođu na naplatu. Ovoga puta je Hajduk kažnjen i može se reći da je taj pogodak usmjerio utakmicu na Rijekin mlin.

Je li Dante Stipica mogao bolje intervenirati, s obzirom da je lopta išla na prvu stativu? Vratara nikako ne bismo krivili za ovaj pogodak, šut je bio snažan i precizan, a detalje će čuvar mreže 'bijelih' svakako raspraviti sa svojim trenerom. Stipica je u životnoj formi, kasnije je imao fenomenalnih intervencija, što se pogotovo odnosi na sjajnu obranu udarca Bezjaka u 28. minuti u situaciji jedan na jedan, te isto tako maestralnu intervenciju u nadoknadi vremena. Kod drugog pogotka Rijeke nije mogao baš ništa.

Loptu u sredini ovoga puta nije izgubio Jeff, nego Hamza. Uslijedio je mat u tri poteza, nakon kojega je Gavranović mogao ušetati s loptom u mrežu. Hajduka u tim trenucima nije bilo nigdje, kao da na terenu nije bila momčad koja ima niz od pet pobjeda, među kojima i onu protiv Dinama u Maksimiru.

Poanta cijele ove priče je da Hajduku za iduću sezonu treba pojačanje na mjestu zadnjeg veznog. Naše razmišljanje ne bi bitno promijenilo ni da je na put otišao Savvas. 'Bijeli' se u sredini terena jednostavno nisu uspijevali othrvati presingu Riječana, gdje se ponovio jesenski Jadranski derbi, kada je Rijeka na Rujevici slavila sa 2:1.

Naravno da je tu bilo još problema, velika većina napada domaćih išla je preko Ristovskog i Vešovića na desnoj strani, što je Memolla teško stizao braniti. Hajduk ima ogroman napadački potencijal, ali su mu i u zadnjoj liniji nužna pojačanja za veći optimizam u sljedećoj sezoni.

U drugom poluvremenu je Hajduk popravio dojam, ali ne i rezultat. Najbolji od 'bijelih' ovoga puta je bio Vlašić, ali na Rujevici je imao premalo raspoloženih suigrača. Nikola je u 45. minuti ispalio top sa 25 metara sličan Malešovu, ali je Prskalo krajnjim naporom obranio, a definitivno je najljepša Hajdukova akcija bila u 68. minuti, kada se Vlašić sjajnim driblingom kroz noge oslobodio protivnika, pa onda idealno centrirao za Ohandzu, koji je glavom tukao loše, lopta je otišla pored gola. Šteta, jer Rijeka je tada već bila nešto pala, bilo bi 'vode u ušima' do kraja da su 'bijeli' uspjeli poentirati.

Na kraju se mora konstatirati da je pobjeda Rijeke zaslužena, a Hajduk nije uspio ponoviti izdanja poput onih kontra Dinama i Osijeka. Pobijedi li momčad Matjaža Keka u sljedećem kolu Slaven Belupo, praktički već može početi sa slavljem prve titule prvaka u povijesti. Hajduk, pak, ostaje sa svojim temama i dilemama u samom finišu sezone, gdje se može konstatirati da ova momčad ima potencijal, ali puno očekujemo i od nadolazećeg prijelaznog roka.   

       

Vaša reakcija na temu