Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Nula od nogometa
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Nula od nogometa

Sudac Vučkov u 67. minuti na rubu šesnaesterca Splita nije dosudio čisti prekršaj za Hajduk

Hajduk i RNK Split odigrali su bez golova u utakmici koja je uvelike nalikovala onoj iz drugog prvenstvenog kola, te je također bila dosadna  i nesadržajna. Split se opet branio, vrebajući neku kontru koja nije odigrana. Tada je momčad vodio Zoran Vulić, a sada Goran Sablić, no ništa to nije značilo što se tiče događanja na terenu, 'crveni' nisu imali napadačkih ambicija, a ona dva puta kada su se dobro otvorili izostao je zadnji pas i nisu ušli u šansu.

Najveću priliku za Hajduk imao je Mijo Caktaš u prvoj minuti nadoknade, a akcija je bila identična onoj iz kakve su 'bijeli' primili gol u Maksimiru, lopta je ubačena iz auta od Velazqueza, Maloku je primio pa škaricama prebacio na drugu stativu, gdje je najbolji Hajdukov strijelac lijevom nogom poslao preko gola.

Bijeli su dominirali, kontrolirali igru, ali do tog trenutka i nisu imali pravu šansu.

Možda je nekome ovakav ishod razočaravajući, no ne treba mu se čuditi jer Dinamo teži igri, što igračima Hajduka ostavlja puno više prostora, dok je Split nakrcao 'autobus' na vrhu šesnaesterca pa nije mogla doći do izražaja kreativnost Sušića, Caktaša i Roguljića, koji je nakon dugo vremena dobio priliku od prve minute.

Sudac Vučkov u 67. minuti na rubu šesnaesterca Splita nije dosudio čisti prekršaj za Hajduk nakon što je Miljković povukao Caktaša. Bila bi to najstroža kazna, no još više je djelitelj pravde razočarao nadoknadivši samo dvije minute, iako je trebao mnogo više s obzirom na situaciju na terenu.

No, na kraju je ostao dojam da gol ne bi pao ni za još tri utakmice, Hajduk i Split odigrali su ništa – ništa... 

Vaša reakcija na temu