Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Nula od utakmice koja se u uređenom društvu nikad ne bi ni odigrala
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Nula od utakmice koja se u uređenom društvu nikad ne bi ni odigrala

Hajduk je u susret ušao ipak lošije i neagresivnije u odnosu na dvoboj protiv Rijeke

Kad god Hajduk igra protiv Lokomotive, uvijek valja podsjetiti da je protivnik simbol neregularnosti HNL-a, momčad poznatija pod nadimcima Dinamo 2 ili Filijala, nastala iz ideje Zdravka Mamića da kroz nju afirmira igrače Dinama koji u datom trenutku nisu za prvu momčad. Kao takva je ušla i u 1. HNL, gdje je nakon određenog vremena pravno raščišćen taj odnos, ali u suštini se nikad nije promijenio. Mamić tamo šalje igrače na dokazivanje i obuku, a dvoboji Dinama i Lokomotive jedna su od žešćih sprdačina domaćeg sporta od kada je hrvatske samostalnosti.

Dakle, protiv kluba koji nikada ne bi igrao 1. HNL da smo normalno i pošteno društvo, nastupio je danas Hajduk. I opet odigrao blijedu partiju. Ali najprije riječ-dvije o isključenju Futacsa...

Istina jest da je Hajdukov napadač neoprezno startao na nogu protivničkog igrača, ali obratite pažnju na trenutak, sekundu ranije. Jasno se vidi da ga Kolinger rukom povlači za dres. Iz tog klinča sekundu kasnije Mađar radi prekršaj nakon kojega mu Ante Vučemilović pokazuje žuti, pa crveni karton. Dakle, opet će biti posla za Oko sokolovo...

Hajduk se od samog početka nije nametnuo Lokomotivi kao gazda na terenu. 'Bijeli' nisu bili opasni i nisu stvarali prilike, upisali smo tek jedan pokušaj Ercega. U pet utakmica proljetnog dijela prvenstva Hajduk je pobijedio samo Istru, s tim da je najbolji dojam ostavio protiv Rijeke. Ponadali smo se nakon prošlog susreta da će 'bijeli' nastaviti uzlaznom putanjom, ali kontra Lokomotive opet to nije bilo dobro, bez obzira što će na kraju mnogi reći da bodu ne treba gladati u zube kada praktički cijelo jedno poluvrijeme igraš s igračem manje.

Najupečatljiviji potez utakmice nekoga od hajdukovaca bila je obrana Dantea Stipice iz 82. minute, kada je pucao Grezda, pokušao blokirati Kvesić, a lopta dobila takav luk da se činilo da je gol neizbježan. No, Stipica je fenomenalnim refleksom odbio loptu. Sve je danas bilo na njegovoj strani, pa i greda, od koje se lopta dva puta odbijala, ali ne u mrežu. Dante je u pravom smislu te riječi bio lider obrane, pogotovo nakon što je nesretni Nižić, kojega je lopta pogodila u glavu i nokautirala, morao izaći iz igre.

Svakako valja notirati i da je nakon Nižićeva i Vlašićeva izlaska prvi put u službenoj utakmici kapetansku traku ponio Savvas Gentsoglou. On od svih stranaca uživa najveći autoritet u svlačionici, pa je zato određen da to bude, bez obzira na činjenicu što se radi o posuđenom igraču, koji još uvijek na terenu nije pokazao da je pojačanje.

Priču ove utakmice zaključimo kako smo i počeli, Hajduk je u susret ušao ipak lošije i neagresivnije u odnosu na dvoboj protiv Rijeke, a s desetoricom na terenu u drugom dijelu uspio je osvojiti bod protiv momčadi koja Prvu ligu može igrati samo u Močvari, a ni u jednom uređenom društvu koje poštuje zakone to ne bi dolazilo u obzir.  

Vaša reakcija na temu