Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Duje Bonačić DUPLIN OSVRT: Odlični Lorenco Šimić još je jedan dokaz nedostatka Hajdukove sportske politike

DUPLIN OSVRT: Odlični Lorenco Šimić još je jedan dokaz nedostatka Hajdukove sportske politike

Mladi stoper ne zaslužuje doživjeti sudbinu Bosančića koji je nastupio protiv Slaven Belupa, pa nije više dobio priliku

Hajduk je protiv Intera u Zaprešiću odigrao 0:0. 'Bijeli' su istrčali u iznenađujućoj postavi, a svima koji su bili na terenu nema se što zamjeriti jer su dali maksimum, istrčali svoje, te na kraju osvojili bod.

No, prava priča s ove utakmice je nedostatak Hajdukove sportske politike, gdje su sreća i slučaj često ispred zacrtanog plana. Lorenco Šimić je najbolji primjer. Radi se o igraču koji je prošlo proljeće na vlastitu inicijativu otišao na posudbu u ukrajinsku Goverlu, gdje je upisao tri prvoligaška nastupa, među ostalim i protiv Šahtara i Dinama Kijev, gdje je njegovu momčad zasula kiša golova.

Potom se vratio na Poljud, gdje je priključen Hajduku II. U momčadi Marija Osibova ne da nije bio standardan, već je zadnji nastup imao 18. listopada protiv Neretvanca u Opuzenu, da bi potom sve utakmice prosjedio na klupi, a u zadnjem kolu ga nije bilo ni u zapisniku. Ove zime nisu znali što će s njim, a ostao je na Poljudu jer nije poput Bosančića ili Z. Milića imao klub za posudbu.

Koliko je Hajduk na njega računao najbolje pokazuje to što su na pripreme u Tursku vodili Domagoja Franića, standardnog stopera iz Hajduka II, kojega je po povratku Damir Burić prekrižio, da bi, kad mu je prelivena čaša strpljenja s Maksimom Biljijem, posegao za – Šimićem.

Lorenco je u Zaprešiću odigrao za minus pet. Onaj minus ide za jedno blokirano ispucavanje, nakon kojega je moglo biti opasno, ali zapravo je Šimić bio odličan. Biljiju su se dugo tolerirale neforsirane pogreške, a sada je jasno da Hajduk cijelo vrijeme u svojim redovima ima mladog stopera koji nije ništa lošiji od njega. Ostaje još za vidjeti kako će se Šimić snaći na 'aerodromu' Poljuda, ali svakako zaslužuje priliku u kontinuitetu, a ne da doživi sudbinu Bosančića, koji je bio jako dobar za prvu momčad protiv Slaven Belupa, da više nikad ne bi zaigrao.

U ovoj priči ima mjesta i za Tonća Mujana, kojega Burić uopće nije vidio u prvoj momčadi i bio bi ga pustio na posudbu u Šibenik, odakle su ga tražili, ali on nije htio otići. Sad se i Mujan našao u početnom sastavu, pošteno istrčao svoje, a imao je i najbolju priliku za 'bijele' na početku utakmice, kada je loptu poslao preko gola.

S obzirom na sve okolnosti, ozljede i kartone, Hajduk može biti zadovoljan bodom protiv momčadi koju je jesenas dva puta svladao (2:0 i 4:0). S igračem više 'bijeli' su imali šansu za pobjedu preko Velazqueza, ali to sada više nije ni bitno. Činjenica je da Burićeva momčad više nema nikakvu standardnost, no ovoga puta je na terenu izgledala dobro i rastrčano.

Nakon četiri susreta bez pobjede, u idućem kolu na Poljud dolazi Zagreb, što je idealna prilika da se upišu nova tri boda i momčad još podigne pred veliki derbi u finalu Kupa s Dinamom. 'U svići ima uja', a na Buriću je da pokuša pronaći dobitnu kombinaciju za te dvoboje...    

Vaša reakcija na temu