Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ohandza radi razliku, Hajduk ima dobar rezultat nakon očajnog prvog poluvremena
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ohandza radi razliku, Hajduk ima dobar rezultat nakon očajnog prvog poluvremena

Iasi je pokazao koliko opasan može biti iz kontranapada i još uvijek je sve otvoreno pred splitski uzvrat

Hajduk je u Rumunjskoj remizirao protiv Iasija (2:2), u dvoboju u kojemu se nakon katastrofalnog prvog poluvremena 'bijelima' ukazao Franck Ohandza i preokrenuo tijek zbivanja na terenu.

Ohandza je definitivno igrač koji radi razliku, poentirao je samo dvije minute nakon što je ušao, a potom cijelo drugo poluvrijeme bio aktivan, rastrčan, borben, da bi u toj četvrtoj minuti nadoknade kratko dodao Ahmed Saidu, koji je s gotovo 30 metara poentirao za 2:2.

Saidov gol, dakako, ide na dušu vratara Grahovca. Lopta je išla u njega, no reagirao je toliko nespretno da je na opće iznenađenje završila u mreži. Izmjene su, dakle, u drugom poluvremenu preokrenule tijek zbivanja na terenu, a Hajduk se vratio iz ponora u koji je duboko zaronio.

Prvih 45 minuta bilo je uistinu zabrinjavajuće. Iasi je igrao točno onako kako je trener Pušnik najavio, no svejedno su 'bijeli' upali u njihov ritam. Hajdukovi napadi su bili spori i bezopasni, a domaćin je po oduzetoj lopti bio brz i okomit.

Doduše, rumunjsku je momčad u akciji za vodstvo neshvatljivo lošom reakcijom častio Ćosić. Stoper 'bijelih' je servirao loptu za Piccionija, a ovaj je brzo uposlio Cristeu za vodstvo. Ćosić je ovog ljeta u Hajduk stigao iz zaprešićkog Intera, a do sada je ostavljao dojam nešto sporijeg stopera, koji dobro barata loptom. S priprema pamtimo njegovo olako ispadanje kod akcije za gol Žalgirisa, a sada mu se dogodila velika pogreška, koja, čvrsto vjerujemo nakon svega, neće 'bijele' koštati ispadanja.

U akciji domaćih za 2:0 ispala je cijela Hajdukova obrana, bili su to trenuci kada se Hajdukova igra raspala, a svaki izlet domaćih na polovicu 'bijelih' činio se ozbiljnom opasnošću za gol.

No, onda se ukazao Ohandza, koji je praktički odigrao prvu ozbiljnu utakmicu nakon rujna 2015. godine i derbija s Dinamom, u kojemu je ozlijeđen. Ohandza je prošlog ljeta bio glavni adut 'bijelih' u Europi, sjetimo se njegovih sjajnih predstava protiv Sillamae Kaleva i pogotovo Stromsgodseta u Norveškoj.

Ohandza definitivno radi razliku, no dva gola u nastavku ne smiju potisnuti u zaborav sve ono loše iz prvog dijela. U Rumunjskoj je odigrano samo prvo poluvrijeme, Iasi je pokazao koliko opasan može biti iz kontranapada i još uvijek je sve otvoreno pred splitski uzvrat.      

Vaša reakcija na temu