Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Osijek opasniji, ali je izjednačio nakon nedosuđenog prekršaja nad Kalinićem
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Osijek opasniji, ali je izjednačio nakon nedosuđenog prekršaja nad Kalinićem

Zahvaljujući jakim kontaktima Tomislava Ercega otvorena je opcija prodaje Milića u Fiorentinu

Hajduk i Osijek odigrali su remi 1:1 u utakmici koju je obilježio sporan detalj u 19. minuti, kada je domaćin izjednačio golom Ejupija, kojemu je prethodio skok Vojnovića i vratara Kalinića. Nije svaki kontakt u vratarevu prostoru prekršaj, ali ovdje je Vojnović startom omeo golmana, koji je odbio loptu do kasnijeg strijelca.

Zanimljivo je to usporediti sa 62. minutom,kada je sudac Dalibor Mlakar svirao prekršaj Ejupija u skoku nad Kalinićem. Čak je Osijekov napadač tada glavom skočio na loptu, dok Vojnović u akciji kod gola nije imao nikakvu mogućnost da do nje dođe, čak je i okrenuo glavu od gola. Zaključimo, Kalinićevi protesti bili su opravdani jer je ometen prekršajem, ali stoji i konstatacija da se mogao i čvršće postaviti.

Hajduk je poveo nakon odlične akcije i velemajstorskog poteza Ante Ercega. Memolla je centrirao, Said spustio loptu glavom, a Erceg je rijetko viđenim lažnjakom petom desne noge poslao domaćeg braniča 'po ćevape', da bi potom lijevom nogom poentirao u nebranjeni dio mreže. Ercegu je ovo već treći gol za Hajduk, nedvojbeno je da on ima rješenje kad se nađe u prilici, a ipak bolju realizaciju očekujemo od Saida, koji je ovog puta imao dvije dobre prilike glavom, ali je reagirao slično kao protiv Dinama, nije pogodio okvir.

Ukupno gledajući, Osijek je bio opasniji. Svaki centaršut domaćih značio je pravu dramu pred Kalinićevim vratima, u par navrata je lopta šetala paralelno s gol crtom, ali nitko je od Osječana nije znao pretvoriti u pogodak. Hajduku je, pak, ovaj bod dobar nakon visokog poraza od Dinama, a pogotovo s obzirom na činjenicu da je morao nastupiti bez Kožulja, Sušića, Nižića, Ohandze i Milića.

Što se Milića tiče, on je na pragu prelaska u talijansku Fiorentinu. Priča zapravo počinje od Tomislava Ercega, koji je u klub donio ponudu Evertona od 25 milijuna eura za Nikolu Kalinića. Talijani su je odbili, cijene Kalu 35 milijuna eura, no zahvaljujući Ercegovim jakim kontaktima otvorena je mogućnost i drugih transfera, pa se tako pojavila opcija prodaje Milića i Josipa Maganjića u isti klub.

Za Maganjića bi Hajduk mogao uprihoditi milijun eura, da ne bude zabune, Erceg odnedavno nije njegov menadžer, sada je to Danko Đikić, a ostaje za vidjeti hoće li se realizirati transfer mladog igrača u Italiju. Njega žarko želi i Dinamo, a s obzirom da mladom napadaču, rođenom 1999. godine, već sljedećeg ljeta istječe ugovor, Hajduk se definitivno mora jasno opredijeliti u cijeloj toj situaciji.

Što se Milića tiče, čini se da je prodaja rješenje na zadovoljstvo obje strane, klub bi uprihodio odštetu, a s igračem se od njegovog dolaska situacija nikad nije odvijala u skladu s očekivanjima.

Hajduk sada očekuje dvoboj protiv Maccabija u Tel Avivu. Utakmica u Osijeku korak je naprijed s obzirom na osvojen bod, ali ipak ostaje mnogo dvojbi jer je domaćin dosta lako dolazio u dobre pozicije za ugroziti Kalinićeva vrata, što se protiv Maccabija ne bi smjelo događati. No, valjda će se do tada oporaviti i netko od ozlijeđenih, pa će Hajduk pojačan pokušati ostvariti što bolji rezultat u prvom dvoboju play-offa Europske lige.

Vaša reakcija na temu