Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Perišiću, izvadite glave iz pijeska!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Perišiću, izvadite glave iz pijeska!

Nogomet je kao ništa ranije podijelio Hrvatsku, ali ne na sjever i jug, nego na 'mamićevce' i protivnike ovako nakaradnog sustava

Obrukala se hrvatska nogometna reprezentacija protiv Estonije, ali ne samo zbog konačnog rezultata (3:0) već i svega što se događalo prije i poslije tog susreta.

U uvodu je dakako potrebno spomenuti kako je ovo bila jedna od onih akcija u kojima izbornik Ante Čačić daje priliku onima koji ne zaslužuju igrati u reprezentaciji, ali će im broj nastupa svakako dobro doći za rejting, odnosno kasniju prodaju. Tako, primjerice, jedan Lešković usprkos sezoni za zaborav nabija cijenu, Pivarić je standardan na lijevom boku, a Ćorić je stalno na popisu, na koji je ušao dok još ni u Dinamu nije bio standardan. Čačić je povukao besraman potez poslavši u Estoniju selekciju bez Marija Pašalića, ali prvotimac Milana ionako previše 'zaudara' na Hajduk i Torcidu, simbole otpora ovom i ovakvom HNS-u pa mu to nitko od nadležnih neće prigovoriti.

Nakon poraza se oglasio Ivan Perišić, koji je poručio Davoru Šukeru da to na čemu su igrali i u kakvim su uvjetima nastupili nije za razinu profesionalnog nogometaša. HNS je Perišića i društvo poslao da igraju na pijesku. Ta njiva je bila kobna za Marka Pjacu, koji se ozlijedio, i Perišić je osjetio potrebu da se oglasi, no moramo ovdje spomenuti da bi najistaknutiji hrvatski reprezentativci puno mogli učiniti za hrvatski nogomet, kada bi skrenuli pozornost i na određene nepravilnosti koje se ne tiču samo besmislenih utakmica i loših terena na koje ih šalju.

Perišić je kazao:

- Poručio bih gospodinu Šukeru da bira bolje protivnika i bolje uvjete za igru jer ovako samo možemo izgubiti nekoga. Teren je bio užasan, kriminalan...

Perišić nije kazao:

- Poručio bih gospodinu Šukeru da bolje bira protivnika i uvjete za igru jer ovako samo možemo izgubiti nekoga. Znam da su HNL standardi ispod svakog kriterija, da igramo za zemlju u kojoj je nogometaš život izgubio na terenu, gdje prvak ima i još jedan klub u ligi izravno pod kontrolom, a suci ne padaju s liste niti nakon što se dokaže da su njihovi čelnici uzimali novac 'za pošteno suđenje', te je krajnje vrijeme da svi zajedno izronimo glavu iz pijeska i napravimo svaki u svom segmentu sve što je moguće da domaći nogomet i hrvatska reprezentacija opet budu ponos nacije, kao što je to bilo u vrijeme nakon osamostaljenja.

Prava je šteta što ovako talentirana generacija Hrvatske, za koju sam uvjeren da je kalibar za finale nekog od velikih natjecanja, igra u postojećim okolnostima. Uoči susreta protiv Ukrajine smo se još jednom uvjerili tko je istinski gazda hrvatskog nogometa, dovoljno je da Zdravko Mamić samo mahne rukom ispred lože i imate slobodan prolaz. Opterećen ozbiljnim optužbama za izvlačenje novca iz Dinama, on je otišao s mjesta dopredsjednika HNS-a, ali zapravo je baš on, a ne Šuker istinski gazda u loži, dok je Luka Modrić, koji je dao iskaz da je za njega izvlačio novac, kapetan na terenu.

Modrić je danas nezamjenjiv u Real Madridu, Rakitić u Barceloni, Perišić u Interu... No jedna generacija velikih imena, koji igraju u najjačim klubovima ostat će upamćena i po tome što su nastupali u vrijeme kada je nogomet kao ništa ranije podijelio Hrvatsku, ali ne na sjever i jug, nego na 'mamićevce' i protivnike ovako nakaradnog sustava, u kojemu se, među ostalim, potpuno ignorira i aktualni Zakon o sportu.            

Vaša reakcija na temu