Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Pišu se tri boda, a pamti Vlašićev prekid golgeterskog posta
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Pišu se tri boda, a pamti Vlašićev prekid golgeterskog posta

Nakon gotovo 17 mjeseci ili preciznije 516 dana, u službenoj je utakmici poentirao igrač koji je u prvu momčad ušao kao najveći talent omladinske škole

Ante Erceg i Nikola Vlašić ušli su u dvoboj s Istrom u jednako dobrom ritmu u kojemu su završili dvoboj sa Splitom. Bili su raspoloženi, rastrčani i što je najvažnije - efikasni.

Već u 5. minuti Erceg je oduzeo loptu vrataru Ivušiću i doveo Hajduk u vodstvo. Vratar Istre je bio junak u zadnjem dvoboju u Puli, kada je domaćin iščupao bod, ali ovoga puta je bio tragičar. Prvi gol je darovao 'bijelima', a i kod drugoga ga se ima što pitati, s obzirom da mu je lopta u mrežu ušla na prvu stativu.

Taj drugi gol 'bijelih' je posebna priča jer se u strijelce upisao - Vlašić! Nakon gotovo 17 mjeseci ili preciznije 516 dana, u službenoj je utakmici poentirao igrač koji je u prvu momčad ušao kao najveći talent omladinske škole. Prvi put nakon 27. rujna 2015. i gradskog derbija sa Splitom zabio je Hajdukov rekorder, najmlađi strijelac u povijesti kluba u europskim natjecanjima i prvenstvu.

U periodu golgeterskog posta nekako se nismo mogli oteti dojmu da se najveći talent kluba ne razvija u skladu s očekivanjima. Imao je on niz uspješnih asistencija, ali za igrača Vlašićeva potencijala to je bilo premalo. Najavu prekida suše Nikola je odaslao iz Turske, gdje je postigao sjajan gol Dnipru u prijateljskoj utakmici. U prvom službenom susretu nastavka sezone protiv Splita počeo je s klupe, što je ipak bilo iznenađenje. U igri s dva napadača, kakvu je postavio Joan Carrillo, očekivalo se da će Vlašić igrati odmah iza njih, no trener se na toj poziciji odlučio za Tudora.

Protiv Istre je Vlašić nastupio baš u toj svojoj najdražoj ulozi. I bio ga je u otvaranju utakmice pun teren, jednako kao i Ercega, a poentirao je udarcem punom nogom, prebacivši prethodno loptu s desne na lijevu nogu. On sjajno barata s obje, gotovo da nema razlike i sad kad se 'otvorila špina' od njega očekujemo da se igrom i efikasnošću nametne kao lider na terenu. Namjerno ne spominjemo Pušnika, kod kojega nikad nije zabio i uopće se nisu razumjeli.

Hajduk je, dakle, odlično otvorio utakmicu, a onda - stao. Istra je preuzela inicijativu, imala posjed, ali ne i ideju zadnjeg pasa. Kako je vrijeme odmicalo, splitska je publika bivala sve nervoznijom. Hajduk je vodio sa 2:0, ali u par navrata su se čak čuli zvižduci jer su 'bijeli' potpuno izgubili sredinu terena, te nisu uspijevali povezati suvislu akciju.

Ništa bitno nije promijenila izmjena u poluvremenu. Memolla je morao izaći zbog ozljede, a Juranović je i na lijevom boku odigrao korektno. Desno je ušao Ismajli, kojega je na Poljudu gledao izbornik Kosova Albert Bunjaki.

Do uvjerljivih 4:0 Hajduk je došao eurogolom Saida u 88. minuti, te pogotkom Futacsa dvije minute kasnije. Mađar je prvi put zabio glavom, što je također zanimljivo s obzirom na njegovu konstituciju.
Split, Cibalia, Istra i Inter su protivnici protiv kojih bi se pobjeda morala doživljavati kao 'običan dan u uredu'. Bez obzira na neka neugodna iznenađenja protiv momčadi s dna, ipak ostanimo i dalje u tom tonu, pa zaključimo da su 'bijeli' ostvarili očekivanu pobjedu, a Ercegova snalažljivost, Vlašićev prekid posta, Saidov eurogol i Futacsev prvijenac glavom ulijevaju optimizam pred dva teška ispita protiv Osijeka i Rijeke. 

Vaša reakcija na temu