Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poklepović izbacio mlade iz sastava, ali to mu nije donijelo rezultat
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Poklepović izbacio mlade iz sastava, ali to mu nije donijelo rezultat

Hajduk je poražen, a Vlašić i Balić ostali su bez minutaže

Hajduk je poražen od Istre rezultatom 3:2, nakon još jedne blijede partije. Sad je već očito da trener Špaco Poklepović nije uspio probuditi ovu momčad, te da niti njegova nova koncepcija ništa dobroga nije donijela. Vezni red s Mezgom i Nižićem nije stabilizirao obrambeni dio priče, a najgore od svega je što su mladi igrači ostali potpuno u drugom planu.

Krenimo od početka, vratar Ranilović ima prednost u odnosu na U-19 reprezentativca Grbića, ali u ono vremena što je do sada branio ne možemo izdvojiti neke posebne intervencije. Nije Ranilović kriv za poraz, ali jednako kao i u Rijeci gdje je primio tri pogotka, činilo se da se barem nešto moglo obraniti. Ostaje otvorenim i pitanje, nepotrebno skrivljenog jedanaesterca iz prošle prvenstvene utakmice protiv Splita kada je srušio Bagarića, nakon čega je pao pobjedonosni gol za 'crvene'.

Vršajević je također izvan forme, ali Mikanović nikako da nastupi. Eto, imat će priliku u sljedećem kolu jer je Avdija u Puli zaradio isključenje. Priča Malokua i Josipa Bašića sve se više odvija u kontekstu druge momčadi jer ih nema 'na mapi'. Sad je već jasna koncepcija da se ide s iskusnima, ali ni to ne donosi rezultat.

Posebna su priča Nikola Vlašić i Andrija Balić. U Puli nisu dobili ni sekunde, što je ipak iznenađenje s obzirom da je Balić u nastavku prvenstva postigao neke ključne golove i odigrao jako dobro, dok je Vlašić jesenas porušio sve klupske rekorde kao najmlađi strijelac.

Za Hajduk je porazno da u momčadi nema više mladih, a izostaje i rezultat. Ne, ne bismo dijelili prvotimce na stare i mlade, već na dobre i loše i nitko nam ne može objasniti da za Vlašića i Balića nema mjesta u ovoj momčadi, pa ako je već Špaco naumio igrati 'beton' s Mezgom i Nižićem ispred zadnje linije, mogao ih je barem uvesti u nastavku.

Cijela ova priča uvelike narušava najavljenu klupsku strategiju, što dovodi do razmimoilaženja u razmišljanjima Stanka Poklepovića i Gorana Vučevića. Nakon ovakvih poraza, redovito se povlači i pitanje pozicije trenera, ali za sada još uvijek na Poljudu ostaje jasno da je Poklepović rješenje do kraja sezone.

Što se Vučevića tiče, pitanje je čemu pusti planovi i priča o mladima, ako se to neće provoditi u djelo. Hajduk je u krizi igre, rezultata i koncepcije, a posljedica toga je i činjenica što su 'bijeli' najlošija momčad proljeća.

Odmah kažimo, i da nema potrebe vaditi se na suce bez obzira na poziciju Radonjića kod trećeg pogotka Istre. Maglica je prvi gol za Hajduk postigao iz zaleđa, a sudac je imao pogrešaka, no to ne može biti opravdanje za nepovezanu igru u kojoj je protivnik imao previše prilika.

Na kraju je najgore što se ne vidi svjetlo na kraju tunela. Nakon ovakvih igara, teško je biti optimističan pred finiš sezone i uzvrat polufinala Kupa sa Splitom. U sljedećem kolu na Poljud dolazi Rijeka, a 'bijeli' su u jednako lošem stanju kao i u prvom kolu nastavka sezone, kada su glatko poraženi. Ova momčad definitivno je zrela za generalni remont, ali  to bi se trebalo dogoditi na ljeto, s novim trenerom i mnogo novih lica u svlačionici.

Vaša reakcija na temu