Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Poraz za oproštaj od neuspješne sezone
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Poraz za oproštaj od neuspješne sezone

Nisu igrači bili beskrvni, trudili su se oni, ali nemaju kvalitet

Hajduk se porazom od Intera (0:2) oprostio od Poljuda u ovoj lošoj, neuspješnoj sezoni. Igra 'bijelih' bila je neuvjerljiva, kao i cijelo proljeće, a susret je usmjerio nepotreban jedanaesterac Vojkovića i brzopotezno zarađen drugi žuti karton Šimića.

S igračem manje i minusom od jednog gola 'bijeli' su pokušavali nešto napraviti uglavnom preko Sušića, no do pogotka nisu došli. O utakmici se nema dalje što dužiti, bila je za zaborav, kao i cijelo proljeće u ovoj neuspješnoj sezoni.

'Bijeli' su najbolje igrali u početkom sezone, kada je osovina Kalinić - Milović - Caktaš - Ohandza bila na dispoziciji. Uz njih su bila dva mlada bisera Vlašić i Balić, a doveden je i korisni Jefferson u veznom redu. Činio se tada najvećim problemom lijevi bok, pa se dolazak Hrvoja Milića željno iščekivao, ali...

Danas izgleda kao da je cijela momčad problem, Hajduk je puno lošiji nego na početku prvenstva, a najgore od svega je što ova momčad nema baš nikakvu perspektivu.

Torcida je na kraju izvjesila poruku 'Još jedna beskrvna i prazna srca odigrana sezona', kojom je izrazila mišljenje o cijeloj situaciji. Ja ne bih rekao da su igrači bili 'beskrvni'. Trudili su se oni, željeli pobjedu, kao i u ostalim utakmicama, ali jednostavno nemaju potrebit kvalitet za nešto više.

Naravno da se postavlja pitanje i gubi li se u svemu trener Damir Burić, koji često pravda igrače 'mladošću', 'lošim terenom' ili nečim trećim. On je odlaskom Brbića i Vučevića izgubio čvrst oslonac, a sada mu je povjeren i 'vruć krumpir' slaganja momčadi za sljedeću sezonu.

Za dublje analize će biti vremena, ostaje nam tek konstatirati da je i dvoboj s Interom odigran u skladu s groznim proljetnim izdanjima, te da je još jedna sezona ispraćena navijačkim refrenom 'ako ne postaneš novi prvak ti...' Hajduk je bio toliko slab da ga na proljeće suci više nisu ni krali jer prijetnja prvom mjestu prestao je biti u periodu od kada je pred punim Poljudom u finišu jeseni izgubio od Rijeke (0:3), pa do zimske prodaje Milovića, Caktaša i Balića i dovođenja neadekvatnih prinova.

Na kraju će Hajduk odigrati još utakmicu protiv Zagreba, koji je već drugoligaš, ali i tu će, ne brinite, biti problema, jer ova proljetna momčad 'bijelih' ni protiv koga nije favorit.
 

Vaša reakcija na temu