Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Promjenama Zakona o sportu dodatno bi ojačao utjecaj braće Žužul na izbor predsjednika Županijskog saveza
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Promjenama Zakona o sportu dodatno bi ojačao utjecaj braće Žužul na izbor predsjednika Županijskog saveza

RNK Split je poražen od Dinama, a utakmicu je na Maksimiru pratio i Alojzije Šupraha, koji traži potporu 'crvenih'

RNK Split je odigrao i jedanaestu utakmicu u nizu bez pobjede. Ovoga puta 'crveni' su poraženi od Dinama u Maksimiru (2:0), gdje je bilo teško za očekivati da bi se mogli vaditi za propušteno u prethodnim susretima, no ne može se reći da su bili bez šansi.

Naime, pravi je luksuz kad protiv vodeće momčadi prvenstva ne realizirate u prvom dijelu dva zicera, s tim da je onaj Belleov kod rezultata 0:0 bio baš od presudne važnosti jer tko zna kako bi se utakmica dalje odvrtila da je Split poveo.

No, nogomet ne priznaje onu 'što bi bilo kad bi bilo', jednako tako je i Ibriks promašio zicer u Osijeku, pa se nakon toga sve okrenulo. U ovom najnovijem slučaju nekako iritira način na koji je Belle fulao, htio je izvesti nešto lijepo za oko, a kad takve stvari ne upale, onda obično sve skupa ispadne neozbiljno ili bolje rečeno, olako promašena velika prigoda.

Drugu je Split imao preko Kvesića. Bio je to čist šut iz dobre pozicije metar unutar šesnaesterca, no nije to bilo dovoljno snažno i precizno. Ostatak utakmice protekao je uglavnom bez većih uzbuđenja, gdje je Dinamo sigurno držao vodstvo i rutinski priveo utakmicu kraju.

Momčad Zorana Mamića povela je iz jedanaesterca, nakon Radotićeva starta na Cekiciju. Igrač Dinama bio je u poziciji gdje nije mogao ugroziti vrata, tako da je start bio nepotreban, ali po pregledavanju snimke je sam taj prekršaj dvojben. Radotić se nakon sučeva zvižduka čudom čudio Batinićevoj odluci, a valja reći i da je Cekici nezgodno pao, pa je još za vrijeme susreta javljeno kako je slomio ključnu kost. Najstrožu kaznu izveo je Henriquez, vrlo dobri Zagorac imao je loptu na rukama, ali udarac je bio prejak i ona je ipak završila u mreži.

Drugi gol postigao je Fernandes, koji se prišuljao Ibriksu iza leđa, primio loptu, pa prebacio nemoćnog Zagorca. Ibriks baš nema sreće u posljednje vrijeme, protiv Rijeke zamijenjen je u 23. minuti, a ovoga puta na poluvremenu, no više je to splet okolnosti, nego što se može baš u njega 'uprijeti prstom'. U Maksimiru je Fernandes dobio dovoljno dug for da ga je i netko od stopera moga omesti, a, kao što smo već i na početku naglasili, teško je očekivati da ćete ostati neporaženi ako niste u stanju zabiti gol ni iz najčistijih prigoda.

U kontekstu maksimirske utakmice valja spomenuti i da je pratio aktualni predsjednik NSŽSD-e Alojzije Šupraha, koji ne propušta utakmice 'crvenih' i traži njihovu potporu vezano za aktualna zbivanja, no, prema našim informacijama, Split se 'brani šutnjom', odnosno pušta da se stvari odvrte svojim tijekom, a u konačnici neće imati ništa protiv ukoliko u Saboru prođu promjene Zakona o sportu.

Poznavajući aktualnu situaciju u dalmatinskom nogometu, čak bismo mogli reći da će RNK Split imati ključnu ulogu u izboru predsjednika Županijskog saveza ukoliko prođu prijedlozi s okruglog stola udruge Naš Hajduk. Tada bi, naime, Hajduk i Split imali po 16 glasova, klubovi 2. HNL osam, treće po četiri, četvrte dva... Prvoligaši bi, dakle, u toj priči imali ključnu ulogu, ali Split bi s obzirom na odnose s jedinim drugoligašima Imotskim i Dugopoljem, te razmišljanja još nekih trećeligaša, lako mogao postati ključni jezičac na vagi pri odabiru. K tome bi Split i Hajduk imali automatski po dva predstavnika u Skupštini HNS-a.

No, prerano je za tu priču jer prijedlog promjena Zakona o sportu još nije ni ušao u saborsku proceduru, a 'crvenima' je prioritet spasiti ovu sezonu novim plasmanom u Europu (Kup?), odnosno što prije pobjeći prema 'gornjem' domu i izbjeći čak i pomisao na dodatno približavanje opasnoj zoni.  

Vaša reakcija na temu