Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Rezultat je mjerilo svega, a on je za Vučevićeva mandata izostao
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Rezultat je mjerilo svega, a on je za Vučevićeva mandata izostao

Može li biti uhljeb netko tko je klubu oprostio 325.000 eura?

Goran Vučević više neće sjediti na klupi Hajduka, a atmosfera koja oko njega vlada može se svesti u samo jednu rečenicu: što prije ode, to bolje.

Na Vučevića se svalilo sve ono loše što se dogodilo tijekom mandata ove uprave i Nadzornog odbora, svi promašaji struke, odabiri loših rješenja i na koncu – izostanak rezultata.

Tko još pamti da je u mandatu ove uprave sportski direktor bio Sergije Krešić, da je Josip Paladino sjajnim poslom označio dogovor o dolasku igrača Fluminensea, smiješna izdanja Patinha i Cassija tijekom priprema u Turskoj, angažman 'velikog profesionalca' Jensa Anderssona, koji je doveo Iluridzea i Bukvu ili trenutke kada sportskog direktora nije ni bilo pa je te poslove obavljao predsjednik Marin Brbić.

Vučević je počeo raditi u siječnju 2014. godine. Njegov angažman na mjesto sportskog direktora ipak je bio iznenađenje i brzo je doveo do određenih promjena u klubu. S mjesta šefa škole iznenada je otišao prof. Zdravko Marić (pamti li ga još itko!?), koji je za svog mandata u školu doveo četvoricu trenera, Marija Osibova, Tihu Trogrlića, Armanda Marencija i Stipu Balajića. Trojica od njih su i danas u klubu, a smijenjen je jedino Balajić, koji je tada vodio juniore.

Veliko iznenađenje bio je angažman Srđana Andrića na mjesto šefa škole, s obzirom da ovaj nije imao odgovarajuće papire, ali sve je to ostalo u drugom planu u odnosu na prvu momčad. Dovedeni igrači nisu se pokazali pojačanjima (Abdukholikov, Mezga, Milevski, Ranilović...), dosta je bilo lutanja s igračkim kadrom, prebacivanja u drugu momčad (ranije Jozinović, sada Maloča), oprečnih stavova između trenera i sportskog direktora, što se ne odnosi samo na Tudorovo vrijeme, već i na Poklepovićevo. Bilo je tu i prebacivanja odgovornosti, ali toga tko je koga doveo puno je bitniji ukupni rezultat, a on je nikakav. Ustroj skautske službe, B-momčad, suradnja s fakultetima, potpisivanje profesionalnih ugovora s mladim igračima, sve što je on volio ponavljati ostalo je nebitno pored rezultata prve momčadi. Nakon samo dvije utakmice na klupi seniora (Rijeka, Split) morao je otići.

Vučević nije uspio, navijači su ga već na prvom susretu s Rijekom dočekali s jasnom porukom da nije poželjan. Rezultat je mjerilo svega, a on je za njegova mandata izostao.

No, je li Vučević 'uhljeb', što je trenutno popularan izraz za nekoga tko negdje prima plaću, a ništa ne radi. I može li uopće uhljeb biti netko tko je na kraju prošlog mandata klubu oprostio 325.000 eura?

Podsjetimo, Vučević je 2011. godine imao kao trener plaću od 12.500 eura brutto, a ugovor mu je trajao sve do 6. mjeseca 2013. godine. Smijenjen je u travnju 2011. godine i na rastanku se odrekao svih ostalih plaća koje mu je garantirao ugovor, a to je uistinu pozamašan iznos.

Vučević, dakle, nije uhljeb, ali i mi smatramo da treba otići jer je izostao rezultat, odnosno kriza u Hajduku je sve dublja. Vučević će ostati u klubu dok se izabere novi NO, ali to je samo zbog toga što netko mora izgurati sezonu dok novi ljudi ne dođu u klub. 

Vaša reakcija na temu