Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Rijeka uz poguranac lošeg suca Jovića svladala Hajduk
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Rijeka uz poguranac lošeg suca Jovića svladala Hajduk

Sudac utakmice nije htio svirati čisti jedanaesterac za 'bijele' kod rezultata 1:1

Hajduk je na Poljudu poražen od Rijeke sa 1:2, u utakmici koju je obilježilo jako dobro prvo poluvrijeme 'bijelih', pad Burićeve momčadi u nastavku, te čisti jedanaesterac, kojega loš sudac Fran Jović nije želio dosuditi za 'bijele'.

U 61. minuti, kod rezultata 1:1, Velazquez je glavom udario loptu, a Vešović je zaustavio rukom u vlastitom šesnaestercu. Bio je to jedanaesterac za svih osim za Jovića, koji je pustio da se igra dalje.

'Bijeli' su tako opet oštećeni. Podsjetimo da za Burićevu momčad i jesenas nije dosuđen čisti penal protiv Rijeke, kod rezultata 0:0, ali se o tome nije puno polemiziralo, s obzirom da je susret završen rezultatom 0:3, te da su gosti bili puno bolji. Tada je Hajduk bio na prvom mjestu, a sada su bodovi bili važniji Rijeci da zadrži kakav-takav priključak s Dinamom, iako je jasno da u eri gazde Miškovića Rijeka nikad neće prestići momčad iz Maksimira, s obzirom da je 'lijepa riječka priča' krenula u suradnji sa Zdravkom Mamićem, što im je i donijelo nadimak Dinamo 3.

Hajduk je, inače, odigrao jako dobro prvo poluvrijeme. Bilo je to za svaku pohvalu, Burićeva je momčad igrala presing po cijelom terenu, igrači su stajali blizu protivniku, koji nije došao do daha. Onako borbenom i agresivnom Hajduku poseban ton su davali Ivan Mastelić i Josip Bašić, koji su u 35. minuti nagrađeni aplauzom za borbenost.

Mastelić je bio i asistent za vodstvo u 25. minuti, kada je sjajno poslužio Sušića, a ovaj poslao loptu pored vratara Vargića u mrežu.

Na poluvrijeme smo otišli u uvjerenju da je Hajduk odigrao najboljih proljetnih 45 minuta, ali početak nastavka nije donio istu priču. 'Bijeli' se više nisu mogli nametnuti ritmom, Rijeka je preuzela posjed i natjerala ih da se brane, što je rezultiralo s dvije velike prilike za goste, pa potom i pogotkom Vešovića u 56. minuti.

Iako su 'bijeli' bili grogirani, uspjeli su se probuditi, no sudac Jović im nije dozvolio da opet povedu, već opisanim nedosuđivanjem jedanaesterca.

U 79. minuti Gavranović je poentirao za 2:1, a nakon toga je ušao i Ohandza, koji je u par navrata izneredio protivničku obranu, ali 'bijeli' nisu stigli do izjednačenja, iako se Tudor našao u dvije jako dobre situacije.

Zaključak ove utakmice je da Hajduk nije zaslužio poraz, ali Rijeka uz debeli poguranac Frana Jovića odlazi s Poljuda s bodovima.

Vaša reakcija na temu