Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović RNK Split razočarao odigravši i osmu utakmicu zaredom bez pobjede
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

RNK Split razočarao odigravši i osmu utakmicu zaredom bez pobjede

Novi trener Zoran Vulić nije uspio upisati pobjedu u povratničkom debiju na klupi 'crvenih'

RNK Split je na otvaranju proljetnog dijela sezone razočarao malobrojne navijače u Parku mladeži. S krajnjih 2:2 domaćin na kraju može biti i zadovoljan jer je hvatao dva gola zaostatka, a treba konstatirati da je momčad uvelike promijenjena u odnosu na jesenski dio, ali igra nije bila ništa bolja.

Trener Zoran Vulić promijenio je gotovo cijelu momčad, ali nije dobio povratnu reakciju najjačih aduta – Cikalleshija, Roga i Bagarića. Sokol je u ranoj fazi utakmice loše izveo jedanaesterac, dozvolio da mu ga vratar Dreven obrani. Kaznenom udarcu prethodio je dvoboj Roga i Gregova, nakon kojega je sudac Vučkov pokazao na bijelu točku. Po mnogima prestrogo, ali ionako Cikalleshi nije zabio. To mu je već drugi put ove sezone, jednom već nije realizirao jedanaesterac protiv Zagreba.

Ovaj detalj kao da je usmjerio utakmicu u suprotnom pravcu od onoga koji je Split očekivao. Cikalleshi više nije bio pretjerano opasan, a gosti su dobro zatvorili dva krilna igrača Bagarića i Roga.

Istra je povela nakon kornera kojega im je lošom obrambenom reakcijom darovao Woon. Niti on, a niti Blagojević nisu u debiju u crvenom dresu pokazali ništa posebno, ali valja vjerovati da će, jednako kao i Barbarić, što vrijeme dalje bude odmicalo biti sve bolji.

Za prvog Vulićeva mandata zimski prijelazni rok nije bio sretan za 'crvene' jer su tada angažirani Zeba, Fuček, Brlečić i J. Barišić, koji se nisu pokazali pojačanjima, pa su brzo i otišli iz Parka mladeži. U svakom slučaju je dolazak Woona premjestio Rugaševića na tribine, a Glavina se našao na klupi jer je u početnom rasporedu ofenzivno lijevo zaigrao Rog.

Drugo poluvrijeme otvoreno je novim golom Istre, gdje je nakon osvojene lopte u sredini terena Matoš ostao sam u prilici, prevario Majstorovića i poslao loptu u nebranjeni dio mreže. Činilo se tad da bodovi odlaze u Pulu, ali Vulićeva je momčad na krilima igrača s klupe promijenila ritam utakmice, napravila pritisak i uspjela izjednačiti na 2:2.

Ulazak Ercega, te posebno raspoloženih Roce i Bilića donio je Splitu bod. Od igrača koji su počeli susret najvišu ocjenu zaslužio je – Antonio Mršić. Igrač odbačen na početku sezone, sada je bio ključan za izjednačenje. Zapravo je svaki njegov dalekometni pokušaj ili izvedeni prekid stvarao problem Istrinoj obrani, pa je tako bilo i u 76. i 86. minuti, kada je Split postizao golove.

U prvom slučaju je Mršić potegao sa 20 metara, da bi vratar Istre odbio loptu na nogu Ibriksu, koi je poslao u mrežu, a drugom je golu prethodio Mršićev dalekometni pokušaj, nakon kojega je Dreven izbio loptu u korner. Mršić je i izveo udarac iz kuta, nakon kojega je Roce rijetko viđenim pogotkom postavio konačnih 2:2.

Naravno da s ovim golom Roce zaslužuje i trofej 'najbolji ex igrač Istre u Splita', s obzirom da je odigrao bolje od Blagojevića i Woona, a Belle je ostao na tribinama.

Ako je cilj priprema bio ući s pobjedom u nastavak prvenstva, onda je jasno da nije ispunjen. Očekivali smo puno više od igre, a dobili zapravo nastavak neuvjerljivih predstava iz jesenskog dijela sezone, radi kojih Split trenutno i nije na mjestu koje vodi u Europu. Statistike radi, nakon pobjede nad Osijekom 17. 10. prošle godine, uslijedili su Rijeka u gostima (1:1), Dinamo kod kuće (0:0), poraz u Koprivnici (1:0), domaći remi sa Zagrebom (2:2), pa opet remi na gostovanju kod Lokomotive (1:1), poraz na Poljudu (2:1), te spašen bod u zadnjim sekundama u Zadru (1:1). Sada je opet sačuvan remi u Parku mladeži s Istrom, ali radi se o osmoj utakmici bez pobjede i još se čeka da se 'otvori špina'. Nova prilika je gostovanje u Osijeku sljedeće subote...

I još nešto za kraj.... Split ima malobrojnu, ali vjernu skupinu navijača smještenih u sektoru pored lože. Po hladnom i kišnom vremenu raspitivali su se planira li se natkriti barem dio tribine, pa smo tako doznali da će se po tom pitanju nešto napraviti možda već u prvoj polovici ove godine. Neka, jer ako su već navijači pokisli radi igre i rezultata, ne moraju kućama i mokrih glava...

Vaša reakcija na temu