Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Sad je jasno zašto Tudor i Memolla imaju prednost ispred Juranovića i Fomitschowa
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sad je jasno zašto Tudor i Memolla imaju prednost ispred Juranovića i Fomitschowa

Apsolutno najbolji igrač prvog dijela bio je Nikola Vlašić

Remi u Zaprešiću za sve hajdukovce bio je - šokantan! Jednostavno je teško naći bolji izraz za ono što nam je priredila momčad trenera Joana Carrilla. Prvo poluvrijeme bilo je kao iz bajke, s pregršt prilika i kombinacija, a u nastavku je Hajduk pokazao smušeno lice kakvo ne pamtimo još od prošlosezonskog ispadanja iz Kupa pod Pušnikom. No, krenimo redom...

Apsolutno najbolji igrač prvog dijela bio je Nikola Vlašić. Brz, hitar, rastrčan, bio je neuhvatljiv za protivničke čuvare. Razigravao je i suigrače, a na kraju se još upisao u strijelce. Vlašićevi bjegovi po lijevoj strani bili su ključni za vodstvo od 2:0. U prvom je slučaju odigrao povratnu loptu za Kožulja, čiji je pokušaj udarca ispao odlična asistencija za Savvasa. U drugom je navratu Vlašić napravio dar-mar, da bi nakon duplog pasa s Kožuljem izašao sam pred vrlo dobrog Santinija i poentirao.

Velike probleme obrani Intera je zadavao i Ohandza, ali u 19. minuti jednostavno je morao dodati Vlašiću u situaciji dva na jedan. Napravio je tada dribling previše i prilika je propala.

Hajduk je bio toliko dominantan da nismo ni trepnuli nakon neke propale prigode. Tukli su 'bijeli' iz svih pozicija, a domaćin je tek jednom stidljivo priprijetio, te po prikazanom nitko ni slutiti nije mogao što nas čeka u nastavku.

Mogao je Fomitschow zaključiti priču ovog dvoboja nakon asistencije Pešića, ali pogodio je stativu. Od te 58. minute baš sve se preokrenulo, domaćin je puno opasnije počeo izlaziti prema vratima Stipice, a 'bijeli' su se skroz pogubili.

Nije Inter pokušavao kratkim kombinacijama kroz sredinu. Po oduzetoj lopti su domaćini uglavnom što prije pokušavali proigrati krila, odigrati prema naprijed loptu u prostor, a prvu veliku priliku imali su nakon što je Blažević s lijeve strane ubacio Puljiću na desnu, da bi baš Fomitschow spasio siguran pogodak.

Samo minutu nakon toga Inter je smanjio na 2:1. Rak je nabacio iz kornera, a Šarić na vrhu peterca ostao sam, nečuvan. Bio je to gol nakon kojega su se 'bijeli' sasvim pogubili jer nema drugog objašnjenja za Juranovićevu asistenciju Puljiću.

Takva dekoncentracija uistinu se rijetko viđa, Hajdukov desni bočni odigrao je idealan zadnji pas za igrača Intera koji je loptom prebacio Stipicu za 2:2, što će se pokazati konačnim rezultatom.

Trener Joan Carrillo rotira, kombinira. Nominalno prvu momčad šalje na europske dvoboje, pa ako smo se pitali zašto Tudor u ovom trenutku ima prednost pred Juranovićem, sada smo dobili odgovor. Jura se nakon ozljede još traži, ali ne zaboravimo da je i prošlog ljeta imao kriznih trenutaka te da je nakon 0:4 protiv Dinama na Poljudu tadašnji trener Pušnik desni bok u ključnim utakmicama protiv Maccabija povjeravao Ismajliju.

S druge strane prednost ima Memolla. Fomitschowa je tek stativa dijelila od prvog gola za 'bijele', a u trenutku kada je uklizavanjem spasio siguran pogodak Intera moglo se i tu postaviti pitanje zašto nije bio starter protiv Levskoga. Odgovor smo dobili u 83. minuti kada je Nijemac častio domaćine, ali je ovoga puta Stipica sjajno reagirao u situaciji jedan na jedan i Hajduku spasio barem remi.

Hajduk u ovoj utakmici definitivno nije osvojio bod, već je izgubio dva, a momčad je sasvim neočekivano prvi put ostala bez pobjede u crnom, navijačkom dresu. Šteta izgubljenih bodova jer Hajduk je daleko kvalitetnija momčad od Intera, ali nema puno vremena za žaljenje i sada je najvažnije da se drugo poluvrijeme iz Zaprešića ne odrazi na atmosferu za Brondby.  

Vaša reakcija na temu