Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Said prvim prvenstvenim golovima za Hajduk načeo i dotukao Belupo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Said prvim prvenstvenim golovima za Hajduk načeo i dotukao Belupo

Ohandzini solo-prodori uvijek su praznik za oči, ovoga puta imao je dva u završnici susreta

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo s uvjerljivih 4:0, ali sve do 71. minute i drugog Saidova gola bio je to ravnopravan susret u kojemu su i gosti imali svoje prilike za pogodak.

U prvom dijelu ponajbolji Hajdukov igrač bio je Zoran Nižić. On je dominirao obranom, a posebno se istaknuo u 27. minuti, kada je Ivanovski malo iskosa s desne strane izašao sam pred Stipicu, ali ga je stoper 'bijelih' sustigao i blokirao njegov pokušaj. Ivanovski je i tri minute kasnije bio u prilici, no pucao je daleko od vratiju. Slaven Belupo nije bio nimalo inferioran, a kazna za dva promašaja brzo je stigla.

Said Ahmed Said je u toj 37. minuti iskosa s lijeve strane doslovce 'probušio' Gorana Blaževića. Ganac s talijanskom putovnicom lijevom je nogom tukao iz sve snage u suprotni kut, ali svakako stoji zaključak da je Blažević mogao bolje reagirati. Bilo je to previše iskosa, gotovo nalik situaciji na gostovanju kod Maccabija, kada je Said također matirao iznenađenog golmana.

Saidu je ovo bio prvi prvenstveni pogodak za Hajduk. Do ovog susreta je zabio dva gola, oba puta u Europi. Osim onoga u Izraelu, pamti se i jako važan za 2:2 Iasiju u Rumunjskoj. Ovaj Belupu je usmjerio utakmicu na Hajdukov mlin, ali krajnji rezultat ne bi smio baš sve što se zbivalo do drugog pogotka potisnuti u drugi plan.

Momčad iz Koprivnice je u seriji loših rezultata, ovo im je četvrti poraz zaredom, ali imali su na Poljudu dosta suvislih kombinacija, pri čemu su posebno opasni bili u 58. minuti, kada su kratkim dodavanjima nakon kornera, pa povratnom loptom, doveli Arapa do čistog šuta sa 15 metara, no Stipica je sjajnom intervencijom spriječio izjednačenje. Naljutila je ta situacija Pušnika, koji je 'podivljao' na klupi, ali ovoga puta je imao dovoljno raspoloženih pojedinaca da ne dođe do izjednačenja.

A jedan od njih svakako je bio Stipica, koji se istaknuo i intervencijom u 67. minuti, kada je pravovremenim istrčavanjem na centaršut spasio ispred protivničkih napadača.

Od 71. minute i drugog Saidova gola, na terenu je postojao samo Hajduk. Gosti su se potpuno ugasili, a svaki napad 'bijelih' je mirisao na pogodak. Već tri minute nakon Saida, Erceg je smireno poentirao za 3:0 nakon dodavanja Barryja, da bi konačan rezultat u 88. minuti postavio Milevski, pardon, Futacs, nakon najljepše akcije susreta, kada je Memolla proigrao Ohandzu, a ovaj sjajno bijelu 'devetku'.

Ohandzini solo-prodori uvijek su praznik za oči, ovoga puta imao je dva u završnici susreta, što je na kraju bio šlag na ovu, na kraju uvjerljivu pobjedu. Slaven Belupo ostaje najdraži gost Poljuda i svakako da ova pobjeda 'bijelih' ulijeva određeni optimizam pred nastavak natjecanja u prvenstvu i Kupu.

Vaša reakcija na temu