Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Šikiću, gdje su ti stadion, navijači i igrači?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Šikiću, gdje su ti stadion, navijači i igrači?

Lokomotiva surađuje s Dinamom, a njen direktor hajdukovcima dijeli lekcije o uspješnom poslovanju

Nakon što sudac Pejin nije htio dosuditi jedanaesterac za Hajduk, čime je sačuvao pobjedu Lokomotivi, izjava kola je ona direktora Lokomotive Božidara Šikića, koji se obrušio na Hajduk, uz poantu 'uprava kluba nema pojma o poslu koji rade'.

Lokomotiva je postala prvoligaš kao druga momčad Dinama, pa ako je u međuvremenu formalno pravno ona i odvojena, ne znamo kako bi Šikić proturječio konstataciji da se tamo prvotno našao kao povjerenik Zdravka Mamića za Filijalu.

Naravno da pričamo o klubu koji je simbol neregularnosti HNL-a, nema svoj stadion ni navijače, pa je tako s Hajdukom igrao u kaljuži Kranjčevićeve, gdje je preselio nakon što je ranije bio gost/domaćin na Maksimiru i ostavio trajni pečat s rekordno mizernih 25 gledatelja, koje smo svojedobno izbrojali u prvenstvenoj utakmici protiv Splita.

Šikić nikad nije komentirao to što mu je, primjerice, trener Ćuk jesenas boravio u Makarskoj tri dana prije 'derbija' s Dinamom i gledao nekakve selekcije 2003. godišta umjesto da priprema važnu utakmicu. A Ćuk je, ktome, u Lokomotivu došao iz Dinama II. Međusobne utakmice ionako su svih ovih godina više predmet sprdnje, ali to nije ni bitno jer oni debelo imaju pojma o poslu koji rade, pa je najvažnije da su Dinamovim čelnicima na oku igrači koji trenutno nemaju mjesta u kadru ekipe u Maksimiru.

Nabrajanje svih imena koja su proteklih godina stasavala u Lokomotivi daleko bi nas odvelo. Nikakav problem nije predstavljalo ni to što se može imati tek šest igrača na posudbi jer ih je s Dinamovim predznakom u svlačionici Lokomotive ljetos bilo čak 13. Formalno su na posudbi bili Oliver Zelenika, Mirko Marić, Borna Barišić, Franko Andrijašević, Said Husejinović i Zvonko Pamić, ali s njima su svlačionicu dijelili još Prenga, Capan, Leko, J. Ćorić, Fiolić, Mišić i Kolar

Pravilnik je, dakako, zadovoljen, a Lokomotiva je dobila momčad za Europu, dovoljno jaku da zaustavi Hajduk, te bude dobar sparing-partner Dinamu uoči utakmice s Arsenalom, kada je momčad Zorana Mamića lako slavila sa 4:0.

Za razliku od Hajdukove uprave, Šikić i te kako ima pojma o poslu koji radi. On klub bez navijača, igrača i stadiona vodi prema Europi, što je remek-djelo suvremenog upravljanja i valjda bi o tome trebale učiti generacije mladih naraštaja. I slažemo se da bi u školi svih tih majstora predavača poput njega, Mamića ili Vrbanovića, Brbić bio tek brucoš koji se bavi nebitnim stvarima i trubi o nekakvoj borbi za jednake uvjete natjecanja svim klubovima.        

Vaša reakcija na temu