Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Sjajni Vlašić častio asistencijama za startnu pobjedu!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sjajni Vlašić častio asistencijama za startnu pobjedu!

Cibalia je imala više šansi, ali zabijali su Bašić i Kožulj

Trener Marijan Pušnik ostvario je u Vinkovcima dva cilja: osvojio je tri boda i sačuvao neke igrače za uzvrat s Iasijem. Hajduk je svladao Cibaliju sa 2:0 u dvoboju u kojemu su domaćini imali više čistih prilika, ali na kraju se piše samo rezultat.

Nikola Vlašić bio je ovoga puta prvo ime susreta. Upisao je dvije sjajne asistencije za golove, opet ga je bio pun teren, a istrpio je i brojne oštre startove domaćih igrača. Vlašić je odigrao baš kapetanski. Nije zabio gol, ali je dva namjestio...

U 18. minuti je primio loptu od Vojkovića na šest metara od protivničkih vratiju, pa odigrao povratno za Tomu Bašića, koji je s vrha šesnaesterca, uz dosta sreće, poslao u mrežu. Lopta je, naime, pogodila Vitaića i prevarila vratara Matkovića. Bašić ima dokazano jak udarac, pamti se eurogol Splitu u pripremnoj utakmici, a sada je tukao plasirano, ali lopta je svejedno pronašla put do mreže. Tukao je Toma još dva puta snažno iz daljine, ali nije bio precizan.

Vlašićeva asistencija iz 91. minute bila je još ljepša za oko, petom je proigrao Kožulja, koji je matirao vratara Cibalije za potvrdu pobjede. Notirajmo da je Kožulj imao sjajnih dionica u nastavku, on je igrač preciznog pasa i snažnog udarca, te je vrlo dobar nastup na kraju okrunio pogotkom.

Mogao je Hajduk sve riješiti pola sata ranije, kada je baš Kožulj sjajno proigrao Mujana, ali ovaj je tukao pored stative. Mujan ima hitrinu, živost, on je igrač prostora, ali nikako da probije led i zabije prvenstveni prvijenac za Hajduk. Baš kao i Mastelić, koji ovoga puta nije igrao.

Druga priča s ove utakmice bile su čiste prigode koje je Cibalia promašila. U prvom dijelu dvije, od kojih je ona Ugrine nakon pokušaja udarca Vitaića bila čisti zicer. U toj akciji je pogriješio Pejić, koji je odbio loptu taman do Vitaića, ali na njegovu i Hajdukovu sreću gol nije postignut.

U drugom poluvremenu smo vidjeli neuobičajenu sliku za Pušnikov Hajduk. Cibalia je visoko pritiskala, stvorila još neke prilike, pri čemu valja izdvojiti gredu Jerbića i izbijanje lopte Ćosića sa crte. 'Bijeli' su prijetili iz kontranapada, na kraju su čak imali i manji posjed lopte od domaćina, no sve to više uopće nije bitno. Osvojena su važna tri boda u trenutku kada nije bilo Sušića, Kalinića, Nižića, Milića, Juranovića, Tudora, Ohandze... Dakle, puno tu još ima prostora za napredak i podizanje ove momčadi.

Pred europski uzvrat svakako treba još više pažnje obratiti na propuste u obrani jer Iasi je puno konkretniji od Cibalije i protivnik u četvrtak ni pod razno ne smije doći do ovoliko prilika. Za sada ostajemo pri zaključku da su 2:2 u Rumunjskoj i 0:2 u Vinkovcima rezultati koji su se na startu samo poželjeti mogli, a sljedeći ispit je već u četvrtak u, vjerujemo, fenomenalnoj atmosferi, kakva je uobičajena za ljeto i europske ispite.    

Vaša reakcija na temu