Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Sven Tino Sušić je sjajnom partijom stavio šlag na tortu svog i Hajdukovog rođendana!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sven Tino Sušić je sjajnom partijom stavio šlag na tortu svog i Hajdukovog rođendana!

Marko Bencun je u vezi zamijenio Miju Caktaša, ali nije dobru igru okrunio pogotkom

Hajduk je osvojio nova tri boda u rođendanskoj utakmici, a fešta je na kraju zaključena spektakularnim vatrometom, kojim je stavljena točka na proslavu, obilježenu sjajnim brojkama glede učlanjivanja, ali i novim sponzorskim ugovorima.

No, puno bi toga ostalo u drugom planu da je momčad zakazala na terenu, a da ne bude tako pobrinuo se još jedan slavljenik - Sven Tino Sušić.

On je bio prvo ime utakmice, igrač odluke. Sušićev gol za 1:0 'ugasio' je Slaven Belupo, koji je do tada djelovao doista čvrsto i kompaktno, te nije 'bijelima' dozvolio veće prilike. Dvoboj je prelomio individualni potez, majstorija Hajdukova veznjaka, koji se u 45. minuti probio između dvojice gostujućih igrača, sam sebi otvorio priliku za udarac i poentirao lijevom nogom.

Sušić je tako na svoj 24. i Hajdukov 105. rođendan podario najljepši poklon navijačima, kojih se prema službenim podacima na tribinama okupilo 15.855, a stvorili su uistinu sjajnu atmosferu.

'Bijeli' do vodstva nisu bili previše opasni. Sušić je i u najavi označen kao igrač koji bi trebao biti prtevaga na Hajdukovu stranu. To je potvrdio i na terenu, ali protiv jačih protivnika trebat će mu još konkretnija pomoć ostalih.

Najveću priliku za drugi gol 'bijelih' imao je Marko Bencun. On je ovoga puta igrao u veznom redu, gdje je zamijenio Miju Caktaša. I nije to u polju izgledalo loše, koliko je bio dekoncentriran u završnici. Igrač njegove tehnike mora bolje pogoditi barem jedan od dva voleja s početka nastavka, kada je lopta umjesto da zatrese mrežu, poplašila valjda sve ptice oko semafora. O šansi iz 67. minute, kada je iz blizine pogodio jednu pa drugu stativu, ne treba trošiti riječi. Kao da se zamjerio lopti, koja nikako nije htjela u mrežu, pa ostaje zaključak da je Bencun bio dosta aktivan, ali prava je šteta što dobru igru nije okrunio pogotkom.

Najveća kvaliteta 'bijelih' bila je što su i u nastavku kod vodstva uspijevali potisnuti protivnika na njegovu polovicu. Slaven Belupo u drugom poluvremenu niti jednom nije ozbiljnije ugrozio vrata novog kapetana Lovre Kalinića, pa su gosti ostali na onom jednom ozbiljnijem pokušaju Ozobića iz 36. minute, kada je pogriješio Bilji, a gostujući igrač tukao s vrtha šeasnaesterca pored vratiju.

Nagrada za presing u drugom dijelu stigla je u 75. minuti, kada je Nižić sjajno skočio glavom i povisio na 2:0. Bila je to točka na ovu slavljeničku utakmicu jer Koprivničani nisu imali ni kvalitete ni snage da bi do kraja ozbiljnije zaprijetili.

Što se tiče Argentinca Veleza, on je centrirao Nižiću za drugi gol, ali za neke veće zaključke morat ćemo pričekati još neko vrijeme. Rastrčan je bio Tudor, a svjež i motiviran djelovao je i Roguljić po ulasku u igru. Kod 'bijelih' su svi zaslužili prolazne ocjene, ali ostajemo kod zaključka s početka: Sven Tino Sušić bio je prevaga u ovom dvoboju i odveo je Hajduk na put rođendanskog slavlja!

Vaša reakcija na temu