Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Teška tuga
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Teška tuga

Ono što najviše žalosti jest spoznaja da se ovu momčad ne isplati trpjeti na duže staze jer je krajnje limitirana

Hajduk je protiv Osijeka odigrao razočaravajuću partiju (0:2), koja otvara nove upitnike. Moramo reći da smo nakon dolaska trenera Zorana Vulića i pobjeda protiv Rudeša i Istre vjerovali, ponadali se da ova momčad može puno bolje, no demantirale su nas utakmice protiv jačih protivnika, Dinama, te sada Osijeka.

Hajduk je u oba ta susreta igrao loše, stvorio jako malo prilika, te nije zabio niti jedan pogodak.

Istina je i to da je sudac Ivan Bebek u 25. minuti dvoboja s Osječanima propustio svirati čisti jedanaesterac za 'bijele', nakon što je Janža rukom obranio pokušaj Caktaša, no to ne mijenja sliku Hajdukove igre. Bebek ovoga puta nije nadmašio sam sebe, ona Vrsaljkova 'banana' iz derbija s Dinamom ipak ostaje raritet, ovoga puta branič Osijeka nije rukom igrao namjerno, ali mu je u padu bila odvojena od tijela i zaustavio je na putu prema vratima. Bio je to čist jedanaesterac - Hajduk je oštećen.

Umjesto vodstva 'bijelih', poveli su gosti. Gyurcso je izgubio loptu, a Hajradinović dugim pasom pronašao Bobana. Vučur je stajao nekoliko metara iza Lopeza pa nije bilo zaleđa, a još je bio i prespor da bi zaustavio Bobana. Kad tome pridodamo i nepotrebno istrčavanje Posaveca - gol je bio neminovan.

Bio je ovo jako loš dan za Hajdukove stopere, imali su više mogućnosti za bolju reakciju i kod drugog pogotka gostiju, ali tada je Vučur na centru ispao, potom je i Lopez jako loše reagirao u situaciji kada je mogao očistiti loptu ispred strijelca Marića.

Ono što najviše žalosti jest spoznaja da se ovu momčad ne isplati trpjeti na duže staze jer je krajnje limitirana, i to ne samo na stoperskim pozicijama. Nitko nije zadovoljio, tek je Jairo u nekoliko navrata pokazao da može stvarati razliku, ali je pri kraju ostao bez snage.

Još je neke stvari vrijedno notirati, na utakmici nismo zapisali niti jedan topovski udar, a upaljene su tri-četiri baklje, od kojih niti jedna nije poletjela prema terenu.

Svi su primjetili i to da na utakmicu nije došao predsjednik Jasmin Huljaj, te nas baš zanima kojega je to važnijeg posla imao ove nedjelje od 19 do 21 sat.

Uglavnom, Hajduk je propustio priliku uhvatiti priključak s vrhom i sada je na 7. mjestu sa 13 bodova zaostatka za Dinamom, od čega je jedino gora spoznaja da se nemamo za što uhvatiti na temu bolje perspektive aktualnog kadra. Teška tuga.

Vaša reakcija na temu