Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Totalno razočaranje, Hajduk bez igre i mladih igrača
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Totalno razočaranje, Hajduk bez igre i mladih igrača

Koliko kredita ima Borja Lopez koji u kontinuitetu igra loše

Hajduk je u Gradskom vrtu od Osijeka poražen rezultatom 4:1, u utakmici u kojoj su 'bijeli' pružili jako lošu partiju. Doduše, Kopićeva je momčad povela u 12. minuti nakon kornera Gyurcsa i skoka glavom Nižića, ali sve ostalo bilo je za zaborav i ovo gostovanje je otvorilo niz pitanja.

Prije svega: koliko kredita ima Borja Lopez? Španjolski stoper u kontinuitetu od drugog dijela prošle sezone igra loše, u odnosu na prošlo ljeto je neprepoznatljiv, a i u ovom dvoboju je imao priliku bolje intervenirati kod oba pogotka za preokret domaćih. Nije, doduše, bio jedini krivac, Osječani su kombinirali i zabijali dok su ih 'bijeli' gledali, što se pogotovo odnosi na škarice Hentyja za izjednačenje. Mudražija je pogodio za 2:1, a onda ga je Lopez častio još jednom loptom za povećanje vodstva, no tu je Duka dobro intervenirao. 

Nakon odgledanih priprema i ovih utakmica, opravdano je pitanje - gdje su nestali mladi igrači? Palaversa nije bio ni na klupi, a Šego, Delić, Bradarić i društvo su poslani u Zmijavce. Dokle će igrači sa strane, i to loši i nedokazani, imati kredit u odnosu na vlastitu djecu? Je li ovo što smo gledali u Osijeku Hajdukova budućnost i perspektiva? U redu, kažu nam da nisu mladići trajno prebačeni u Hajduk II, ali poslana im je poruka da kad su svi spremni i zdravi, za njih nema mjesta u kadru.

Uglavnom, ovaj Hajduk je loš i nekvalitetan, te se sad otvara niz pitanja pred uzvrat u Bugarskoj.

Jedini koji se odmah pokazao pravim pojačanjem je vratar Josip Posavec, ali on se u prvom dvoboju Europske lige ozlijedio. Zamijenio ga je Tomislav Duka, no i on je sada ozlijeđen, te obojica otpadaju za Slaviju. Eto hendikepa, otpadaju dva prva vratara i možemo tek poželjeti sreću Marinu Ljubiću da iskoristi veliku priliku koja mu se ukazuje u Sofiji.

Što se trećeg Osijekova pogotka tiče, Lopez je skrivio jedanaesterac, ali tu je sudac Jović pogriješio, jer je prethodno Bočkaj napravio prekršaj na Hajdukovu stoperu. Da ne bude samo po Španjolcu, kažimo da su baš svi bili loši, te da je Ivanovski uspio odigrati i drugu utakmicu u špici bez da uđe u priliku, a i vezni red je bio očajan. Sve skupa - totalno razočaranje.

Vaša reakcija na temu