Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Hajduku je pošteno odradio svoje, a svlačionica je izgubila šampiona briškule i trešete
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

U Hajduku je pošteno odradio svoje, a svlačionica je izgubila šampiona briškule i trešete

Imao je Anton olićevsku agilnost u napadu, a iz kolosijeka su ga izbacile brojne promašene prilike

Klub Frane Matošića, Petra Nadoveze, Slaviše Žungula, Zlatka Vujovića, Alena Bokšića i Nikole Kalinića u nezapamćenoj je krizi napadača. 'Bijeli' na Poljudu imaju klasnog centarfora, to je svakako Franck Ohandza, ali on više vremena provodi u stacionaru nego na terenu, tako da smo veći dio jeseni bili svjedoci krpanja s Nikolom Vlašićem kao najisturenijim jer trener Burić nije vjerovao - Antonu Maglici. I zato je Anton otišao s Poljuda. Bijela devetka je slobodna i čeka njegova nasljednika.

Tri i pol godine Maglica je boravio u Hajduku, a pamtit će ga se najviše po dvije utakmice, od kojih jednu nije ni igrao. Riječ je, pogađate, o dvoboju Inter – Hajduk (0:2) na San Siru i legendarnoj odluci trenera Miše Krstičevića da u igru u završnici uvede Lušticu, a ne Maglicu, zbog čega se porječkao s pomoćnikom Ivom Šeparovićem. Inter je bio na koljenima, ali izostao je nokaut. 'Uvik fali jedan gol', legendarna je rečenica Ante Dorića, a tako je bilo i nakon tog okršaja, gdje 'bijeli' nisu igrali produžetak, pa su, kako je Krstičević kasnije objasnio, sačuvali snagu za prvenstveni dvoboj sa Zagrebom. Tu utakmicu su dobili sa 5:1 i Maglica je postigao prvijenac za Hajduk.

Najvažnija utakmica njegove hajdučke epizode bio je prvi dvoboj finala Kupa s Lokomotivom. Maglica je ušao u igru u 66. minuti umjesto Gige Vukovića kod rezultata 0:1 i preokrenuo stanje na terenu. Odmah nakon ulaska zabio je sjajan pogodak za 1:1, te je još i pogodio gredu. Kouassi je poentirao za 2:1, a 'bijeli' su nakon uzvrata uzeli trofej, za sada jedini u mandatu Marina Brbića.

Postigao je Maglica ukupno 34 gola za Hajduk, od čega 24 u prvenstvu, a iz kolosijeka su ga izbacile brojne promašene prilike. Nerealizirani ziceri. Imao je Anton olićevsku agilnost u napadu, svaki put bi pošteno istrčao svoje, ali često je nedostajalo mirnoće u završnici, što je bacalo u očaj pristaše 'bijelih'.

Svejedno, Igor Tudor mu je vjerovao, kod njega je Maglica i odigrao neke od svojih najboljih partija. No, palac dolje okrenuo mu je Burić, jednako kao i Artemu Milevskom. Ukrajinca je potpuno eliminirao, dok je Maglica 'na kapaljku' još dobijao prilike, ali nije mu produžen ugovor i bilo je jasno da se rastanak bliži.

Maglica na kraju nije 'guzicom zalupio vrata'. On je punim plućima disao za Hajduk, a svoje je odradio najbolje što je mogao, znao. Na kraju će najviše nedostajati Andriji Baliću, s kojim je činio idealan tandem u - briškuli i trešeti. Bili su nenadmašni, nepobjedivi...

Karte su se opet ispremiješale, FC Apollon nova je Antonova destinacija. Hajduk već dugo čeka nekoga tko će nastaviti onaj niz s početka teksta, a za početak bi bilo dobro i da netko popuni rupu. Pridošlica iz Indijske lige, Prskalo, Mastelić..., netko četvrti. Samo da priča s Vlašićem u špici dobije alternativu ili još bolje - otpluta u povijest.          

Vaša reakcija na temu