Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U korist Zadra presudili potezi Ikića, Krstanovića, Marića i Maglice
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

U korist Zadra presudili potezi Ikića, Krstanovića, Marića i Maglice

Dvije slične ruke dogodile su se protiv Zadra i RNK Splita u Kupu, ali oba puta je odluka bila na štetu Hajduka

Hajduk je od Zadra poražen sa 2:0 u utakmici u kojoj su 'bijeli' tek pola sata drugog poluvremena bili opasni i stvarali prilike.

Zaključak nakon prvog dijela moga bi se svesti u kratku misao: ili puštaju ili pojma nemaju. S obzirom da ono prvo ne dolazi u obzir, pitamo se zašto nas 'bijeli' toliko često ove sezone dovode u situaciju da zaključimo ono drugo.

U Zadru Hajduk u prvih 45 minuta nije odigrao niti jednu suvislu akciju, nije imao niti jedan opasan udarac na gol, a Ikić je zabio za domaćine nakon neshvatljive pogreške obrane 'bijelih', gdje je ostao sam na tri metra od Kalinićevih vratiju i nogom gurnuo loptu u mrežu. Notirajmo i to da je u odsustvu Jozinovića na lijevog beka premješten Mikanović, ali nije to bio razlog lošoj igri. Amplitude u izdanjima 'bijelih' su česte, što smo vidjeli i u prošlom kolu protiv Lokomotive.

Hajduk je tada odigrao sjajno prvo poluvrijeme, kada je i zabio dva gola, a u Zadru su 'bijeli' imali vrlo dobrih pola sata u nastavku, no sudac Marić i Maglica najviše su doprinijeli tome da rezultat ostane nepromijenjen.

U 56. minuti Vlašić je pucao, a lopta je u ruku pogodila Mišića, koji se nalazio u svom šesnaestercu. Bruno Marić se nije oglasio i tu opet dolazimo do problema kada su suci u pitanju.

Zanimljivo bi nakon ovoga još jednom bilo pogledati jedanaesterac dosuđen za RNK Split u Kupu, kada je tukao Vidović, a lopta u ruku pogodila Nižića. Tada je sudac Vučkov sa zadrškom ipak pokazao na bijelu točku, što je sigurno bio jedan od ključnih trenutaka polufinala Kupa. U Zadru je situacija bila slična. Vlašić je tukao snažno, a Mišića je lopta čisto pogodila u ruku. Dvije sasvim slične situacije, a različite odluke. I obje na štetu Hajduka.

Mogao je Marić svirnuti jedanaesterac i u 74. minuti, kada je Jurkić startao na Sušića, ali ni tada se nije oglasio. Njegovi potezi definitivno su utjecali na krajnji ishod, ali i bez obzira na to rezultat je mogao biti drugačiji.

Naznaku loše forme Maglica je dao naslutiti već protiv Lokomotive, kada nije realizirao veliku priliku za 3:0. Ovdje je imao dva čista zicera, prvoga kada je nakon nesporazuma zadarske obrane došao sam pred vratara Gluića, pa izgubio korak, a situacija u 58. minuti bila je više nego izgledna, no opet je Hajdukov napadač upropastio. Ovoga puta je u situaciji 'jedan na jedan' reagirao neshvatljivo za nekoga tko bi trebao biti golgeter, dodao je loptu u nepoznato, tamo gdje je valjda sanjao da se nalazi Milevski i propala je šansa za izjednačenje. O da, i ovi potezi Maglice usmjerili su vodu na zadarski mlin.

Na kraju je još zabio i Krstanović, koji je poentirao iz blizine poslije sjajnog prodora Pešića. Drugim pogotkom stavljena je točka na ovu utakmicu, Zadar je dobio novu nadu u ostanak, a Hajduk opet zakomplicirao situaciju oko plasmana u Europu.

'Bijelima' je jedno poluvrijeme dobre igre bilo dovoljno za pobjedu protiv Lokomotive, ali im pola sata pritiska nije bilo dovoljno za rezultat kontra Zadra. Ovoga puta je u ključnim trenucima izostala realizacija, što je momčadi Igora Štimca omogućilo osvajanje sva tri boda. Hajduk u idućem kolu igra kod kuće protiv Osijeka, gdje mu je pobjeda imperativ, no kako igra ovog proljeća više ni u što nismo sigurni i ostaje nam za vidjeti koliko će 'bijeli' dobrih minuta imati u tom dvoboju, te hoće li im to biti dovoljno za nova tri boda... 

Vaša reakcija na temu