Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: U lakrdiji od lige sudac je već pomogao Dinamu za derbi protiv Hajduka
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: U lakrdiji od lige sudac je već pomogao Dinamu za derbi protiv Hajduka

Soudani je bitan igrač, a utakmica protiv Hajduka neće biti tek jači trening poput ove protiv Lokomotive

U 17. minuti utakmice Lokomotive i Dinama dogodilo se nešto što se rijetko viđa u tim ogledima: Capan se usudio s obje ruke s leđa gurnuti Soudanija i napravio je pravi pravcati faul. Naravno da je to razbjesnilo razmaženu Dinamovu zvijezdu, pa je reagirao odmah s trave, bez lopte je nogom u koljeno udario protivničkog igrača. Bilo je to za direktni crveni karton, ali Soudani nije dobio ni žuti. Bio bi mu to treći i propustio bi derbi protiv Hajduka. Sudac Pejin postupio je po pravilima HNL-a, a to znači da sve sporne odluke u ključnim trenucima idu na stranu Dinama. Ova čak i nije bila sporna, no, Soudani je bitan igrač, a utakmica protiv Hajduka neće biti tek jači trening poput ove protiv Lokomotive.

S nestrpljenjem iščekujem i analizu Matea Beusana, u kojoj bih volio čuti objašnjenje kako to on mjeri intenzitet prekršaja pregledavajući tv-snimku. U prošlom je kolu sudac Zebec u 92. minuti propustio svirati jedanaesterac za Rijeku protiv Dinama nakon što je Lešković s obje ruke odgurnuo Andrijaševića u vlastitom šesnaestercu. Bi li to bio prekršaj na centru igrališta? Bi. A zašto onda nije kad se dogodio u šesnaestercu? Nije valjda zato što se dogodio u pogrešnom šesnaestercu... Uglavnom, priče o intenzitetu objesite mačku o rep, ono je bilo čisto odgurivanje rukama, eklatantan primjer prekršaja koji se sudi uvijek i svugdje, ali u HNL-u, navikli smo, vrijede posebna pravila. Vidi pod 'sporne situacije u ključnim trenucima'.

Osvrt obično počnem pisati odmah nakon Hajdukove utakmice, ali nisam htio preskočiti tu parodiju od zagrebačkog 'gradskog derbija', gdje je Pejin uspio još svirnuti i penal zbog ruke koja se ne svira, te još jedan koji se vidio 'iz aviona'. Bila je sve to skupa još jedna potvrda kolika je HNL lakrdija od lige.

Što se Hajduka tiče, bila je to očekivana pobjeda. Na prvi gol se čekalo duže nego što se očekivalo, ali ukupno gledajući nova tri boda su uknjižena bez neke neizvjesnosti.

Cibalia je protivnik protiv kojega se pobjeda podrazumijeva, radi se o momčadi drugoligaške kvalitete koju protivnici 'tamburaju' iz kola u kolo. No, nakon nekoliko utakmica u kontinuitetu se može kazati da je Nikola Vlašić bitno digao formu te da bi mogao biti velika uzdanica za maksimirski derbi.

Trener Joan Carrillo za ovaj susret nije u kadar uvrstio Ćosića i Kvesića jer nije zadovoljan njihovom formom. Kad bi im priključio još Savvasa, vjerujemo da bi momčad još i više živnula, ali Španjolac ga za sada tvrdoglavo forsira.

Hajduk je ove sezone dva puta poražen od Dinama na Poljudu, a u Maksimiru je osvojio bod na krilima odlične partije Lovre Kalinića, danas vratara Genta. Carrillo je nakon Cibalije kazao da je to bio korak naprijed, ali nisu Vinkovčani protivnik za tako jake zaključke. Pogotovo kad igraju u gostima.

Dinamo je, pak, prava prilika za 'bijele' da se pokažu i pokušaju donijeti navijačima nešto optimizma pred ljeto. A za Dinamova dvanaestog igrača ne trebaju mariti. Sve se mijenja, a kriterij uvijek ostaje isti. Od Batinićeva penala do Pejinova odobravanja divljačkog poteza Soudaniju.   

Vaša reakcija na temu