Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: U lošoj predstavi samo je eurogol Malokua vrijedan spomena
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: U lošoj predstavi samo je eurogol Malokua vrijedan spomena

'Bijeli' su trenutno na osmom mjestu, a sada ih čekaju dva teška gostovanja protiv Lokomotive i Rijeke

Hajduk i Slaven Belupo odigrali su 2:2 u utakmici u kojoj su 'bijeli' opet podbacili, a uspjeli su spasiti bod s dva poteza u nastavku, gdje je gol Malokua uistinu bio spektakularan, a i reakcija Milovića bila je sjajna, baš kao i na europskoj utakmici protiv Kopera, gdje je također zabio nogom.

No, nije ovo bio dvoboj nakon kojega se ima što slaviti. U prvom dijelu hajdukovci su djelovali izgubljeno, bezidejno, a gosti se brzo otvarali u kontranapade, nakon čega su i poentirali.

U odnosu na standardni sastav Bilji je zamijenio Nižića, ali nije se snašao na početku, pogotovo je mogao bolje reagirati kod prvog pogotka, kojega je postigao Crepulja, ali ispao je tu prethodno nakon duplog pasa i Milović.

Drugom je golu kumovalo pogrešno dodavanje Jeffersona, koji nije bio na razini prethodnih susreta. Općenito je tu bilo mnogo pogrešaka, Tudor je također zakazao na desnom boku, a i slučaj vratara Kalinića valja spomenuti, makar nije kriv za pogotke. Njega je, naime, splitska publika uzela 'u đir', počela mu pljeskati za najbanalnije obrane, a sve je krenulo nakon par nesigurnosti, koje nisu bile kobne za 'bijele'.

Hajduk je opet živnuo ulaskom s klupe Malokua, koji je postigao velemajstorski pogodak i svojom hitrinom razbucao protivničku obranu. Njegov gol je sjajan, ali niti nakon njega momčad nije izgledala puno bolje. Do izjednačenja je došlo nakon prizemnog ubačaja Tudora za Milovića s desne strane, te preciznog šuta Hajdukova stopera.

'Bijeli' u završnici nisu uspjeli napraviti pravi pritisak, utjerati protivnika u njegovih pet metara. Sve skupa je to bilo nedorečeno, pa čak ni Kiš nije ušao ni u jednu priliku, Roguljić je pucao daleko od gola, a ni dva Caktaševa slobodnjaka nisu ovoga puta bila preopasna.

Zapravo je najopasniji, najprodorniji bio Nikola Vlašić, koji igra dobro u kontinuitetu, ali ukupno je momčad izgledala preslabo, pa se na kraju može reći da je Hajduk osvojio bod, a Slaven Belupo izgubio dva.

U ovom dvoboju nije bilo Andrije Balića, kojega je trener Damir Burić čuvao za Norvešku, a od prve minute je igrao Sven Tino Sušić, ali niti za njega nije bilo prostora da izađe u ozbiljniju priliku i uputi opasniji udarac.

Kažemo, bio je ovo loš dan u kojemu su tek Maloku i Vlašić bili na najvišoj razini, te donekle Milović radi napadačkog, a ne obrambenog učinka. Trener Burić je nakon susreta istaknuo da su to bila dva različita poluvremena, ali ne bismo rekli da je Hajduk izjednačio zbog povezanije igre. Golovi su postignuti nakon dva bljeska i sigurno je da ovakva predstava zabrinjava pred uzvrat u Norveškoj.

Hajduk je u četvrtak na Poljudu odigrao najzreliju i najpametniju utakmicu ove sezone, a tri dana kasnije ponovio je izdanje kao protiv Splita, s tim da je ovoga puta propuštalo i u obrani, gdje su Koprivničani bili puno opasniji od momčadi iz Parka mladeži.

S učinkom od tri osvojena boda od mogućih dvanaest, 'bijeli' su pri dnu prvenstvene ljestvice, trenutno su na osmom mjestu, a sada ih čekaju dva teška gostovanja protiv Lokomotive i Rijeke. Situacija u prvenstvu još nije alarmantna, ali svakako je zabrinjavajuća.

Serija od tri gostovanja zaredom počinje u Norveškoj, gdje 'bijeli' brane 2:0 s Poljuda i istinski vjerujemo da će uspjeti ući u play-off, no pitanje je može li to biti potpuna utjeha za start prvenstva u kojemu se u četiri utakmice ne zna za pobjedu.

Vaša reakcija na temu