Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Uživajte, guštajte, Hajduk nas je opet učinio sretnima
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Uživajte, guštajte, Hajduk nas je opet učinio sretnima

Prekidi su velik Hajdukov adut, u prvom dijelu se iz svih pet kornera rodila opasnost za goste

Utakmica protiv Oleksandrije bila je jedna od onih nakon koje ti se samo fešta i pjeva, jer svaka dublja analiza ostaje u sjeni ždrijeba play-offa, a prolaz je ionako bio očekivan.

Konačnih 3:1 brzo baca u zaborav konfuzan ulaz u utakmicu, gdje su gosti poveli nakon što je strijelac Starenkyi izašao sam pred nemoćnog Kalinića. Uvertira u taj pogodak dogodila se minutu ranije, kada je Milić glavom loše vratio loptu vrataru, no Nižić je stigao zatvoriti, spasio je siguran pogodak.

Za pegulu je Milić odmah nakon toga, u 14. minuti, uputio jedan loš centaršut (lopta je završila iza gola), pa su krenuli zvižduci čim bi dirnuo loptu, no Hajdukov lijevi bočni se uspio dignuti, izvući iz te situacije, pa je prvenstveno borbenošću i uklizavanjima u nekoliko navrata natjerao gledatelje i da mu zaplješću.

Kakva-takva neizvjesnost trajala je samo osam minuta. U 21. je Kožulj izveo korner, vratar Oleksandrije odšetao na put u nepoznato, a Nižić se naklonio i poslao loptu u mrežu.

Zoran Nižić je svakako bio jedan od najboljih na utakmici, ali još i važnije od toga je način na koji je Hajduk izvodio prekide. U prvom dijelu su 'bijeli' imali pet kornera, a iz baš svakog se rodila prilika za pogodak. Prekidi su velik Hajdukov adut. U vrijeme kad igra nije bila tečna, potvrda prolaza stigla je nakon udarca iz kuta.

Od tog trenutka smo se mogli opustiti i uživati. Publika je cijelo vrijeme bila sjajna, a u 30. minuti se zapjevalo i 'Marjane, Marjane...'. Tko zna, možda Pušnik doživi da se ona zapjeva i njemu u čast, apetiti su porasli, još je jedna stepenica do skupine Europske lige, a i u prvenstvo je odlično startao.

U drugom poluvremenu je povremenu bilo i egzibicije, Sušić i Ohandza su na momente i zabavljali publiku, a ono što je Frane Zolja izveo u 76., 85. I 89. minuti svakako su potezi radi kojih se dolazi na stadione.

No, ovoga puta je sve bilo riješeno i prije njegova ulaska u igru. Said je odigrao jednu od boiljih partija u bijelom dresu i iznudio jedanesterac za 2:1, no tu prije svega valja istaknuti Nikolu Vlašića, koji je majstorski izdriblao svoje čuvare, pa mu iz nimalo lake pozicije idealno dodao loptu. Vlašić ovoga puta nije bio pri šutu, imao je dvije dobre situacije u prvom dijelu, te jednu u drugom, ali udarci mu nisu išli u okvir vratiju.

Ovo su utakmice gdje su svi junaci, Nižić je bio sjajan, Kalinić imao dvije izvanserijske intervencije, Vlašić sjajno pripremio akciju za jedanaesterac, Kožulj i Said su opet demonstirali koliko snažan udarac imaju... No, može se reći da je ovo ipak bila večer Svena Tina Sušića. Onako jak na lopti, kad je raspoložen jednostavno biva nezaustavljiv. A večeras mu je sve polazilo za nogom, prolazio je kad bi se sjetio, gurao loptu protivniku kroz noge, a na kraju je i dva puta poentirao, s tim da je pogodak iz slobodnjaka bio - eurogol.

Toliko za Oleksandriju. Hajduk je eliminirao dva euro-debitanta, nakon Iasija, u povijest su poslani i Ukrajinci, te sad čekamo ime novog protivnika i nove prvenstvene ispite. Do tada uživajte, guštajte, Hajduk nas je učinio sretnima sigurnim prolazom, kakvome se malo tko mogao nadati.    

Vaša reakcija na temu