Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Vatrogasci su naši heroji, nema onoga kome nije teško palo ovo ozljeđivanje
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Vatrogasci su naši heroji, nema onoga kome nije teško palo ovo ozljeđivanje

Postavlja se i pitanje zašto baklje ubacivati u teren

Što se dvoboja Hajduka i Dinama tiče (0:0), bio je ovo jedan od siromašnijih derbija. Bez golova, a praktički i većih prilika, uz tek pokoji atraktivniji potez (tunel Jaira u prvom dijelu), s mnoštvom tehničkih pogrešaka. Bila je to tvrda, borbena utakmica koju je obilježilo ono što se dogodilo izvan travnjaka.

U jeku bakljade i topovskih udara (službeno ih je izbrojano 17) teško je stradao vatrogasac. Ostao je bez vrha kažiprsta.

Pitamo se čemu uopće ti topovski udari, zašto ih se aktivira na stadionu i čemu oni doprinose?

Nose li oni kakvu poruku - uglavnom ne nose, osim da je Poljud opasno mjesto.

Doprinose li koreografiji - ne doprinose.

Znače li nekakav dodatan poticaj momčadi - ne vidimo da koriste domaćim igračima, a niti da su se gostujućima 'odsjekle' noge.

Imaju li kakvu ulogu u borbi protiv HNS-a - nemaju, samo im pune blagajnu

Mogu li nekoga ozlijediti - i te kako, što je pokazao i ovaj primjer.

Znači li njihova aktivacija kaznu Hajduku - svakako.

Pitamo se za sve buduće susrete koji će se odigrati na Poljudu, u kojem filmu moraš biti da opet aktiviraš istu napravu, znajući da s njom svom klubu i ukupnom ambijentu baš ništa ne doprinosiš. Osim što možeš ozlijediti nekoga na tartan stazi.

Što se baklji tiče, meni one na tribinama baš nikad nisu smetale. Dapače, u večernjim utakmicama doprinose ljepšoj slici, ali također se postavlja pitanje - zašto ih ubacivati u teren? To garantirano donosi privremeni prekid utakmice i kaznu Hajduku.

Ovo je svakako tema o kojoj bi navijači 'bijelih'  trebali razmisliti. A vatrogasci su naši heroji i nema onoga kojemu nije teško palo ovo ozljeđivanje, te sve ono na terenu potisnulo potpuno u drugi plan.

Vaša reakcija na temu