Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Veliki dan čarobnjaka Milevskog, novog ljubimca Torcide
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Veliki dan čarobnjaka Milevskog, novog ljubimca Torcide

Hrabro je od Tudora bilo uvesti najmlađeg igrača u kadru, Andriju Balića, u trenutku kada je momčad iz Pule stigla samo na gol zaostatka

Hajduk je pobijedio Istru sa 5:3 u susretu kojega je definitivno obilježio Artem Milevski. Novi ljubimac splitske publike bio je definitivno centralna figura utakmice, bilo da je zabijao, promašivao ili asistirao...

Imao je Artem i tri velika promašaja, ali tko za to mari... Njegove 'lopte s očima' prava su atrakcija za HNL. On vidi ono što drugi ne vide, jednostavno gura suigrače u prilike i diže publiku na noge, a navijači mu vraćaju skandiranjem 'Mile, Mile...'.

Po dva pogotka postigli su Gotal i Caktaš. Sandro Gotal redovito je od Milevskoga primao lopte u prostor, jednu takvu pretvorio je u gol za 3:0, a prethodno je kod drugog gola 'bijelih' Artem sjajnim dodavanjem proigrao Caktaša po desnoj strani, a ovaj asistirao za Gotala.

Mijo Caktaš bio je dvostruki strijelac i imao je sjajnu asistenciju za 2:0, no bila je to predstava s Milevskim u glavnoj ulozi, gdje su svima ostalima pripale tek sporedne. Mijo je svoju rolu odigrao baš dobro, a posebno mu treba čestitati na drugom realiziranom jedanaestercu. U tom trenutku rezultat je bio 3:2, a Istra u naletu. Jedanaesterac je izborio Artem, a s tribina je odjekivalo najprije 'Mile, Mile...', pa 'Mile puca penal, ooo'... Usprkos baš velikom pritisku, Mijo je i drugi jedanaesterac sigurno realizirao. Inače, Caktašev vrhunac jeseni dogodio se u onoj ludoj utakmici protiv Rijeke u Dugopolju, kada je u rijetko viđenoj 'vrućoj' atmosferi on ostao toliko hladne glave da je 'Panenkom' matirao vratara Vargića. Nakon toga je i normalno da sigurna realizacija dvije najstrože kazne protiv Istre nije nešto neočekivano.

Igor Tudor je nakon utakmice jedno vrijeme pričao i o rasporedu, a mi bismo ovoga puta skrenuli pozornost na jedan drugi trenerov potez. Hrabro je bilo uvesti najmlađeg igrača u kadru, Andriju Balića, u trenutku kada je momčad iz Pule stigla samo na gol zaostatka. Mladi veznjak mu je, pak, vratio najljepšom akcijom utakmice, samo minutu nakon što su Puljani smanjili na 4:3. I opet je Milevski majstorski gurnuo loptu u prostor, gdje je primio upravo Balić. Nagađamo da bi 90 posto igrača jurnuli sami prema golu i pokušali sami završiti akciju, ali mladi je Balić nesebično reagirao i odigrao sjajnu povratnu loptu za Milevskog. Akcija najstarijeg i najmlađeg Hajdukova prvotimca bila je signal da s tribina počme slavlje i uz pjesmu 'Večeras je naša fešta...' Tudorova je momčad ušla u vrijeme sudačke nadoknade, da bi nakon posljednjeg sučeva zvižduka ovacijama bila ispraćena na zimsku stanku.

Naravno da ova pobjeda neće prebrisati i određene probleme koji su rezultirali golovima gostiju. Hajduku ni 3:0 nije bilo dovoljno da zaključi utakmicu, Istra se vratila u nadoknadi prvog dijela, kada je Maloča visoko ispao, a Mikanović na kraju skrivio jedanaesterac i zaradio isključenje. Na odmor se otišlo sa 3:1, a onda se dogodio pritisak gostiju početkom nastavka, koji je rezultirao drugim golom Radonjića i mora se priznati da je u tim trenucima bila opravdana strepnja od potpunog preokreta. No, Istra ipak nije uspjela Milevskome ukrasti šou. Bio je ovo velik dan ukrajinskog čarobnjaka koji ovome Hajduku definitivno daje dodatnu dimenziju razigravanjima vrhunskog velemajstora.  

Vaša reakcija na temu