Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Vlašić dočekao gol, a Caktaš da mu Torcida skandira
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Vlašić dočekao gol, a Caktaš da mu Torcida skandira

Ako je Vlašiću sada 'odčepilo', a onda je Miji špina otvorena cijelu ovu sezonu

Hajduk je u Parku mladeži pobijedio RNK Split sa 2:0, u ključnoj utakmici za definitivnu spoznaju da ova Burićeva momčad ima snagu i kvalitet držati priključak s vrhom i debelo u dugim rukavima.

'Bijeli' su poveli u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Sušić sjajnom loptom u priliku izbacio Vlašića, a ovaj se sjurio u šesnaesterac i neobranjivo pogodio. Situacija je uživo mirisala na zaleđe, ali snimka će ipak dati za pravo sucu jer iako se doslovce radi o centimetru, odnosno o situacijama gdje se prednost daje napadaču, čini se po snimci da je čak i Majstorović na drugoj strani u liniji sa strijelcem.


Na presici je Vulić spominjao navodni prekršaj na Bagariću, ali to već ide više u domenu alibija, s obzirom da je i Split imao vrlo sličan slučaj u 11. minuti, kada se Sušić gradio i nije mu dosuđen prekršaj, da bi brzom loptom Bagarić došao u situaciju jedan na jedan s Kalinićem, koju nije ralizirao. Na kraju je još Sušić dobio žuti karton zbog prigovora i nema ga u sljedećem kolu. Dakle, jedina razlika je to što je Vlašić svoju veliku šansu realizirao, a Bagarić na drugoj strani nije.

Nikola je, inače, odigrao sjajnu utakmicu. Bio je brz, prodoran, utrčavao u prostor u pravom trenutku, proigravao suigrače i na kraju – zabio! Eto, napokon je i on dobru igru okrunio pogotkom. Često je Vlašić imao sjajnih dionica, ali izostajao je onaj šlag na tortu, no ovoga puta mu se 'odčepilo'. Nakon brzog sprinta opalio je prizemno nogom u suprotni kut, neobranjivo za Zagorca.

No, još jedna priča i te kako vrijedi izdvajanja. Mijo Caktaš uistinu igra u reprezentativnoj formi. Ako je Vlašiću sada 'odčepilo', a onda je Miji špina otvorena cijelu ovu sezonu. Opet je pokazao sjajan osjećaj za prostor, ubacio se iz drugog plana i maestralno glavom u mrežu pospremio točan ubačaj Milića.

Dugo smo se pitali hoće li Caktaš ikad dočekati da mu Torcida kliče 'Mijo, Mijo', nakon što je prvi dio ove godine uglavnom obilježilo skandiranje 'Mile, Mile'. Nije Caktaš toliko atraktivan kao Milevski, ali učinak im je razlika od neba do zemlje. Mile je sada već bivši jer nije mogao upravo ono što Caktaš može – trčati i ubacivati se. Kao takav nije ni mogao proći kod Burića, a, eto, i Mijo je dočekao zaslužene ovacije, te pokazao karakter jer je zaigrao još bolje nakon što ga novi izbornik Čačić nije htio/smio uvrstiti na popis reprezentativaca.

U pobjedničkom ozračju ovacije je, čak i prije nego što je ušao u igru, dočekao i Anton Maglica. Čini se da u ovom trenutku svi daju maksimum, što se s tribina lako može prepoznati, ali treće najjače ime gradskog derbija sigurno je Lovre Kalinić, čija je obrana zicera usmjerila vodu na Hajdukov mlin.

Inače, Bagarić je, unatoč promašaju, još jednom pokazao koliko je brz i neugodan, te je bio prvo ime derbija sa strane 'crvenih'. Čini se da je i Milović naučio lekciju, a to znači nikako ne dirati Bagaru kad je u punom naletu jer riskiraš penal ili crveni karton. Da Bagarić ima i mirnu realizaciju, bio bi igrač za lige petice, ali i ovako je za uvjete HNL-a sigurno prava noćna mora protivničkim braničima.

Zaključimo, Hajduk je u pozitivnoj seriji, a prebrodio je jedno od najtežih gostovanja u drugoj rundi prvenstva. No, nema opuštanja, 'bijeli' su se već u više navrata mučili na svom terenu, a sada im stiže Istra. I velika prilika za revanš za najteži pretrpljeni poraz ove sezone od 1:4 u Puli.    

Vaša reakcija na temu