Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Vlašić je majstor, a njegov eurogol Zagrebu najbolji potez Hajdukovog proljeća!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Vlašić je majstor, a njegov eurogol Zagrebu najbolji potez Hajdukovog proljeća!

Nakon što je iz Hajduka došla vijest da Sušić ima fibru, a da je Vršajević lakše ozlijedio tetivu, postavilo se pitanje je li ih i više zabolilo to što su treninzi ukazivali da će obojica početi s klupe

Hajduk je pobijedio Zagreb sa 1:0 i osigurao nastup u kvalifikacijama Europske lige za sljedeću sezonu. 'Bijeli' su svladali protivnika eurogolom Nikole Vlašića u 19. minuti. Bila je to prava majstorija, do Vlašića je lopta došla nakon kornera, a on je topovski s vrha šesnaesterca desnom nogom neobranjivo poslao u rašlje nemoćnog Livakovića.

Općenito je Vlašić obilježio cijelu ovu utakmicu, on je i u drugom poluvremenu majstorijama mamio pljesak s tribina. Posebno je atraktivna bila akcija iz 72. minute, kada je predriblao nekoliko gostujućih igrača, pa uposlio Balića, čiji je udarac iz dobre pozicije obranio Zagrebov vratar.

Nakon ove utakmice možemo konstatirati da su upravo Vlašić i Balić napravili sve vrijedno spomena u ovoj polusezoni, s tim da je početak proljeća donio veliku eksploziju Balićeva talenta, koji je zabijao važne golove Osijeku i Dinamu, ali ga je ozljeda kasnije poremetila, a što se sezona primicala kraju to je Vlašić sve više dolazio do izražaja, a niz dobrih igara okrunio je ovim važnim golom, koji Hajduku osigurava Europu za sezonu 2015/16. Vlašićev gol bio je vjerojatno i najbolji potez ovog Hajdukova tmurnog proljeća.

Nakon susreta Torcida je igrače s terena ispratila ovacijama, a posebne je opet dobio Milevski, koji nije ni igrao ovaj susret, ali se spustio na teren pozdraviti s navijačima. Milevski je ozlijeđen, ali je izrazio želju da ostane na Poljudu. On je najbolju partiju odigrao još u zadnjem kolu jeseni protiv Istre, a na proljeće je imao par dobrih poteza (pamti se inteligentno propuštanje lopte nakon kojega je Balić zabio Dinamu), ali nije bio efikasan u periodu kad je igrao prvog napadača, a najvažniju šansu nije realizirao u Kupu protiv Splita, kada ga je nakon sjajnog solo-prodora idealno uposlio Vlašić. Oko Milevskog stalno se vode polemike zbog fizičkog stanja, no navijači ga vole i bilo bi sjajno za sve kada bi Ukrajinac barem ljetne pripreme odradio kako treba, nakon što su mu propale one zimske, gdje je u Rovinju odradio samo tri treninga.

Moramo ovdje istaknuti i sjajnog Lovru Kalinića, koji je maestralnom intervencijom spasio Hajduk nakon čiste prilike Bobana u 13. minuti, a imao je još čitav niz dobrih intervencija. Kalinić brani u reprezentativnoj formi i on bi trebao biti jedna od glavnih uzdanica za Europu u idućoj sezoni.

Naravno da je ovo period kad se dosta priča o potencijalnim odlascima i dolascima, pa se tako i Kalinića spominje u kontekstu odlaska, no na Poljudu nama negiraju da odlazi, a pogotovo da se za njega zanima Benfica. Filip Krovinović, kojega želi Hajduk, nije na Poljudu bio među boljima u gostujućim redovima, a valja vidjeti i hoće li se 'bijeli' dogovoriti sa svojim bivšim igračem Mladenom Bartulovićem, kojemu ističe ugovor u Dnipru, a rado bi ga opet vidjeli na Poljudu.

U svakom slučaju, čeka nas vrijeme velikih promjena, kako u igračkom kadru, tako i na vodećim pozicijama. Čekaju se izbori za Nadzorni odbor, a zanimljivo je bilo čitati što kažu aktualni članovi na odlasku. U cijeloj toj priči imamo i jednu nadopunu na tekst Ante Majića koji je kritizirao novinare, pa kazao 'zbog takvog pisanja sam i podignuo kaznenu prijavu protiv novinara Večernjeg lista', te dodao 'ipak postoje granice i postoji mjesto i vrijeme kad treba reći - dosta!' Taj isti novinar na kojega je Majić mislio nam je kasnije rekao da je još uvijek aktualni član NO taj sudski spor - izgubio. Sud je, dakle, u cijeloj toj priči dao za pravo novinaru.

Kažimo dalje da je uvertira u dvoboj Hajduka i Zagreba bila sve samo ne sjajna. U zamislima trenera Harija Vukasa (a moglo se to iščitati i po treninzima), Vršajević i Sušić, koji su u slabijoj formi, trebali su utakmicu početi s klupe, a u prvoj jedanaestorici su trebali istrčati Mikanović i Tudor. Nakon što je došla vijest da Sušić ima fibru, a da je Vršajević lakše ozlijedio tetivu, opravdano se postavilo pitanje radi li se zapravo o tome da se BiH reprezentativcima nije svidjela trenerova odluka. Službeni Hajduk će ustvrditi da su igrači bili ozlijeđeni, ali činjenica jest da je Vukas pred utakmicu ostao bez ove dvojice, te da je na klupu dozvao Josipa Bašića, koji je u zadnje vrijeme uglavnom nastupao za Hajduk II.

Sve ovo navodi da je puno problema oko prve momčadi koje treba rješavati. Po nama, primjerice, Jozinović nikad nije ni bio problem jer se radi o igraču koji uvijek daje svoj maksimum, ali atmosfera većim dijelom nije bila dobra ni poticajna za razvoj mladih igrača. Na oproštaju od publike na Poljudu sve je ipak završilo pjesmom, doduše onom 'ako ne postaneš novi prvak ti', koju slušamo već desetu sezonu zaredom i čekamo dan kada će se nakon zadnje minute zaoriti 'večeras je naša fešta'...      

Vaša reakcija na temu