Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Vučemilović je neopravdano isključio Jeffersona, a svirao bi i nepostojeći jedanaesterac da ga zaleđe nije zaustavilo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Vučemilović je neopravdano isključio Jeffersona, a svirao bi i nepostojeći jedanaesterac da ga zaleđe nije zaustavilo

Dinamu niti produženi odmor ništa nije donio jer se činilo da su 'bijeli' i rastrčaniji

Hajduk nije zaslužio poraz od Dinama u derbiju (2:1) jer 'bijeli' su odigrali vrlo dobru partiju i stvorili više prilika od protivnika. Ne pamtimo kada je Hajduk promašio toliko zicera u Maksimiru jer da su bili zrno efikasniji niti sudac Vučemilović ne bi uspio spasiti domaćina. No, krenimo redom...

Dinamo je poveo u 5. minuti nakon kornera i udarca glavom Fernandesa. Udarcu iz kuta prethodilo je loše ispucavanje nogom vratara Kalinića, koji je ostatak utakmice jako dobro odradio, a najbolje je reagirao spasivši gol nakon udarca Soudanija u 74. minuti.

Rano vodstvo domaćih nije smelo hajdukovce, koji su opet odigrali rastrčanu i borbeno utakmicu. 'Bijeli' su se sjajno otvarali prema naprijed, a najbolju priliku za izjednačenje propustio je Sušić, kojemu je Vlašić idealno gurnuo loptu, no ovaj je presporo išao prema vrataru Eduardu, tako da mu je Sigali stigao u blok.

No, Sušić se iskupio u 17. minuti, odigravši petom za Caktaša, koji je punom nogom opalio s vrha šesnaesterca i pokazao zašto je najbolji Hajdukov strijelac ove sezone. Mogao je u nadoknadi prvog dijela Caktaš iz voleja donijeti Hajduku i prednost, no ostao je tijelom prema nazad i lopta mu je otišla visoko preko gola.

U nastavku je Hajduk imao nekoliko sjajnih otvaranja prema naprijed, pa i dobrih pozicija iz kojih se pucalo, no meč-loptu propustio je u 76. minuti Vlašić, koji je izašao sam pred vratara Eduarda, nakon što ga je idealno poslužio Sušić. Vlašić je išao plasirati loptu, ali je Dinamov vratar uspio odbiti i s obzirom na sve što smo vidjeli, jedan od njihovih najvećih kiksera ove sezone u derbiju je bio možda i najbolji pojedinac kod domaćih.

Posebno poglavlje zaslužuje sudac Ante Vučemilović, čiji je kriterij dosuđivanja prekršaja nedvojbeno išao u korist domaćih. Vučemilović je prestrogo isključio Jeffersona. Dvojbeno je je li taj kontakt s Rogom uopće bio i prekršaj, a kamoli situacija za drugi žuti karton. Vučemilović je posebno razočarao, na neki način se i razotkrio, u 71. minuti, kada je svirao jedanaesterac nakon kontakta Milovića i Ćorića, te još kapetanu Hajduka pokazao žuti karton, a nije vidio da je prethodno označeno zaleđe. I da nije bilo nedozvoljene pozicije taj start veze nema s kaznenim udarcem, ali Vučemilović je brže-bolje pokazao na bijelu točku.

No, Hajduk je igrao toliko dobro da sudac uopće nije imao priliku upropastiti utakmicu prije tog kobnog isključenja Jeffersona.

Što se tiče Dinamova gola u zadnjoj minuti nadoknade, nakon auta je Fernandes primio loptu s Milićem na leđima, ali se uspio okrenuti i nabaciti za strijelca Soudanija. Tako se već drugi put ove sezone dogodilo da Hajduk nije pobijedio Dinamo kada je bio bolji, s tim da je u Splitu utakmicu obilježio sudac Bruno Marić, dok sada na Vučemilovića neće biti toliko povike, ali ne može pobjeći od činjenice da je neopravdano isključio Hajdukova igrača.

Nakon ovog poraza se Hajdukovim igračima može samo čestitati na želji, borbenosti i angažmanu. Ovo im se negdje mora vratiti, s tim da definitivno treba popraviti realizaciju jer u svim drugim segmentima Burićeva momčad je ugodno iznenadila. Dinamu niti produženi odmor ništa nije donio jer se činilo da su 'bijeli' i rastrčaniji, no na kraju se broje samo golovi... 

Vaša reakcija na temu