Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Zakazao je Hajdukov vezni red, Carrillu rotacije nisu donijele željeni rezultat
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Zakazao je Hajdukov vezni red, Carrillu rotacije nisu donijele željeni rezultat

Za Hajduk je šteta što, bez obzira na neuvjerljivu igru, nije došao barem do boda

Osijek je na svom terenu pobijedio Hajduk (2:1) u utakmici u kojoj je imao više od igre i stvorio bolje prilike.

S Hajdukove strane se najviše iščekivalo kako će momčad izgledati bez Nikole Vlašića, odnosno kome će trener Joan Carrillo povjeriti njegovu ulogu. Odlučio se za Frana Tudora, što je njegova stara ideja. Prisjetimo da je zimus nakon povratka s priprema iz Turske španjolski trener za prvi susret nastavka Vlašića ostavio na klupi, zaigrao s dvije špice Ohandzom i Futacsem, a odmah iza njih je bio baš Tudor. Momčad mu, međutim, nije reagirala dobro, Split je čak poveo, a izjednačenje mu je donio Erceg nakon Niksijeva centaršuta. Pisali smo tada da su 'bijeli' spasili bod na krilima dvojca koji je ušao s klupe. Kako je vrijeme dalje teklo, tako je Carrillova momčad igrala sve bolje, Erceg je bio izrazito efikasan, a Vlašić je, pogotovo na početku ove sezone, igrao najbolji nogomet karijere, što je na kraju rezultiralo i rekordnim transferom u Everton.

Čemu ovaj uvod? Nakon Gradskog vrta svakako možemo zaključiti da je Carrillo opet u potrazi za najboljim rješenjima u veznom redu. Tudor i te kako ima što za reći u ofenzivi, on ima izuzetne motoričke sposobnosti i u bijelom dresu je postigao već 15 golova, ali na njegovu sreću ili nesreću je polivalentan, pa je dugo igrao desnog bočnog. Toliko dugo da smo se ljetos, kada se spominjala mogućnost odlaska u Alaves, upitali prodaje li Hajduk ofenzivnog veznjaka ili desnog beka.

U prvom dijelu je Tudor imao dva pokušaja udarca, a posebno je bila opasna akcija kada mu je Erceg odigrao povratnu loptu, no tukao je u blok. Vodstvu Hajduka opet je prethodila je akcija u kojoj je Tudor proigrao Ercega, da bi nakon njegova pokušaja vratar Osijeka odbio loptu u korner. Nakon udarca iz kuta u toj 50. minuti Nižić je glavom zakucao loptu u mrežu, postigao već treći pogodak ove sezone.

Osijek je izjednačio već iz sljedeće akcije, nakon ubačaja Bobana, povratne lopte Ejupija i udarca nečuvanog Hajradinovića. Osječani su lako probijali Hajdukovu lijevu stranu, gotovo sve prilike tamo su imale ishodište.

Nismo slučajno počeli priču o veznom redu jer je Carrillo nakon zamjene Tudora kratko Hamzu premjestio bliže vrhu. Nakon toga će uslijediti i premještanje Savvasa s desne na lijevu stranu. Upravo je Grk ostao iza leđa Bobanu u akciji za 2:1 u 93. minuti, nije ga uspio omesti, niti faulirati s leđa (mogao je nešto naučiti iz ranije akcije kada je Grezda bez lopte s leđa pokupio Ercega i zaradio žuti karton, ali nije). U nastavku akcije je Lukić proigrao Grezdu, koji je nečuvan plasirao loptu u mrežu.

Glavni Carrillov zadatak nakon ovog susreta definitivno će biti posložiti vezni red, koji se ofenzivno nije uspijevao nametnuti u igri, a obrambeno je slabo zatvarao. Osječani su imali previše prostora za kombinaciju, ukupno su izgledali svježije i njihova pobjeda je zaslužena.

Za Hajduk je šteta što, bez obzira na neuvjerljivu igru, nije došao barem do boda. Na terenu gdje su ove sezone pali PSV i Rijeka, a Dinamo remizirao, bod bi uz prikazano na terenu bio 'puna šaka brade', ali Carrillova momčad nije ga znala sačuvati.

Ovim porazom Hajduk se spustio na treće mjesto, a na drugu poziciju se može vratiti ako na Poljudu pobijedi Rijeku. Osječku priču zaključimo konstatacijom da 'bijeli' nisu izgledali kao momčad koja ozbiljno pretendira na titulu, ali ne treba prerano izvlačiti zaključke. Već u sljedećem kolu je na rasporedu novi derbi, a debitirat će i Almeida, što može baciti sasvim novo svjetlo na ambicije u nastavku jeseni.  

Vaša reakcija na temu