Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Zbogom, Marijane, ovo je katastrofa od igre i rezultata
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Zbogom, Marijane, ovo je katastrofa od igre i rezultata

Nakon ovakvog poraza bi minimum pristojnosti od trenera bilo da pokupi kufere i krene u jednom smjeru

Hajduk je ispao iz Kupa od Splita, u utakmici nakon koje možemo samo reći - Marijane, odlazi! Zbogom i hvala na svemu što si radio, a rezultat tvog rada je - nula. Nakon ispadanja iz Europe Hajduk je brzo u prvenstvu zaostao za vodećom Rijekom, a sada je situacija takva da je na minus 11, a nema ga na proljeće niti u polufinalu Kupa.

Kad tome dodamo da već dugo nema igre, a igrač od čijeg se transfera očekivala velika zarada (Vlašić) igra svoj najgori nogomet u karijeri, onda tu više nemamo što dodati. Pušnik je odradio katastrofalan posao, ali odgovornost za ovaj podbačaj imaju svi koji su pripremili ovu sezonu debakla, počevši od nadzornika Šalinovića, Marasovića, Marinova i Krnića, pa sve do predsjednika Ivana Kosa i njemu najbližih suradnika, koji se ipak još uvijek uče poslu i upoznaju novu sredinu.

Jako je teško prihvatiti da je Hajduk ovako loš, očajan, besperspektivan, bez eksponata u momčadi koje se može dobro prodati. I nema nikakve naznake da će budućnost donijeti nešto bolje.

Nije u Parku mladeži početak dao naslutiti ovakav rasplet, sve do 61. minute Hajduk je osim vodstva od 1:0 imao i čitav niz dobrih prilika, a Split je bio bezopasan. 'Bijeli' su postigli gol nakon dobre akcije Ohandze i gola Barryja, a Erceg je propustio najbolju priliku za drugi gol, što bi vjerojatno značilo i kraj priče.

Vjekoslav Lokica je preokrenuo stanje na terenu uvođenjem u igru napadača Sandra Ugrine u 61. minuti. Do tada je Ivan Pešić bio usamljen u napadu, a ovaj prijelomni trenutak doveo je do čak tri uzastopne šanse domaćih, gdje je prvu imao Vidović u 62., drugu Ugrina u 64., a treću tri minute kasnije opet Ugrina, kada je glavom s tri metra promašio prazna vrata.

Najgore je to što je zadnjih pola sata Split izgledao svježije i odmornije, a Pušniku su izmjene u igru ušle potpuno indisponirane, tako da vađenjem Ohandze, Ercega i Kožulja ništa nije dobio.

Gol Splita za 1:1 u 92. minuti plod je potpune dekoncentracije, najprije Jeffersona, koji je dozvolio da pored njega Fuštar glavom vrati loptu pred vrata, a pogotovo Juranovića, koji nije ispratio strijelca Ugrinu, koji je poslao loptu iz blizine u prazna vrata.

Jefferson je na stoperu igrao loše, kada je Split počeo napadati, glavno obilježje Hajdukove obrane bio je nered i zbunjenost.

O crvenom kartonu Tudora ne treba trošiti riječi, činjenica je da se bacio pored Dupovca. Fran bi trebao pamtiti koliko je polemike u prošloj sezoni izazvao jedanaesterac na Mujanu protiv Zagreba, koji je bio dosuđen, ali je igrač Hajduka bio optužen za glumu. Tudor je svojim nepromišljenim potezom zaradio drugi žuti, on mora shvatiti da su takvi potezi za glumačku akademiju, a ne nogometni teren. Bacio se baš bez veze.

Uglavnom, od te 61. minute ništa više u igri Hajduka nije štimalo i nažalost je loša izvedba došla na naplatu kad je najmanje trebalo - u Kupu, gdje nema popravnog.

Strijelac za 2:1 bio je Ivan Pešić, ukupno daleko najbolji i najopasniji igrač Splita, kojega je petom poslužio večeras raspoloženi Ugrina. No, posljednjeplasirana momčad prvenstva je igrala toliko dobro koliko joj je Hajduk dopustio, Dok su 'bijeli' koliko-toliko držali konce igre, 'crveni' nisu mogli ništa, a nakon što su se raspali, nizale su se prilike pred Kalinićevim golom.

Ponavljamo, nakon ovakvog poraza bi minimum pristojnosti od trenera bilo da pokupi kufere i krene u jednom smjeru. Hajduk mu u slučaju odlaska ima isplatiti tek još tri plaće, tako da neće biti velike štete. Ali, trenerova odgovornost ne amnestira ni ostale u klubu, koji su doveli do toga da momčad izgleda ovako jadno.

  

Vaša reakcija na temu