Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Zolja, ti si as, kralj, velemajstor!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Zolja, ti si as, kralj, velemajstor!

Sramota je ono što se događalo na ulazima, HNS čini sve da što manje publike bude na tribinama

Franck Ohandza je Hajdukov as, kralj, velemajstor... Nema zapravo te riječi kojima bi se opisalo koliko on znači ovoj momčadi 'bijelih'. Napisati 'džoker s klupe' zvuči tako ofucano, potrošeno. Frane Zolja je rame uz rame s najboljim napadačima 'bijelih' koje smo ikad gledali, s jednim Zlatkom Vujovićem ili Alenom Bokšićem. Ne, nije to pretjerivanje, Zolja je top-klasa, ali ozljede su ga zaustavile, omogućile mu tek poneki bljesak, gotovo ga ugasile u vrijeme kada je tek trebao zablistati punim sjajem.

Hajduk je pobijedio sa 1:0 njegovim golom u 91. minuti. Centrirao je Kožulj, a on je loptu u mrežu zakucao glavom neobranjivo za Duku. 'Bijeli' su nastavili niz uspjeha, iako niti ovu utakmicu nisu blistali, odnosno plesali su na ivici neuspjeha sve do same završnice.

Split je imao svoj zicer u 81. minuti, kada je Bagarić promašio nogom sa četiri metra. 'Crveni' su svog kapetana vratili doslovce iz aviona za Izrael, već je bio krenuo prema novoj sredini, no nisu stigle bankovne garancije i vratio se taman da odigra još jedan gradski derbi. No, nije bio ni blizu svojih najboljih izdanja.

Najsvježije su od 'crvenih' izgledala dva Ivana, Jukić i Pešić. Po oduzetoj lopti 'crvenih', oni su s lakoćom osvajali prostor, ali bez konkretne završnice. Posebno je ugodno iznenadio Jukić, mladić rođen 1996. godine, koji je imao niz dobrih poteza, a vrhunac mu je bio 'tunel' Juranoviću. No, dvojici Ivana nedostajao je raspoloženiji Bagarić ili barem Bakaj, koji je u prvom dijelu imao dobru priliku, ali se također nije snašao.

Ohandza je, dakle, opet bio taj koji je napravio razliku. 'Crveni' su velik dio utakmice dobro stajali na terenu, ali nisu imali igrača za konkretnu završnicu. I otud im 11. utakmica bez postignutog gola. No, ne zaboravimo da je gradski derbi u prošloj sezoni tri puta završio 0:0, dakle 'crveni' su tvrd orah bez obzira na to što ne znaju dati gol. Istaknimo još i vratara Duku, koji je imao dvije sjajne obrane u 29. minuti, kada je Vidović darovao loptu Ercegu, a čuvar mreže 'crvenih' najprije zaustavio udarac svog bivšeg suigrača, a onda i Saida.

Što se Hajduka tiče, trener Pušnik je dosta ispremiješao momčad. Počeli su Ismajli i Memolla, a Bilji je igrao ispred njih u veznom redu. Nije Hajduk igrao tečno, lopta je sporo išla oko Splitova bunkera, ali sve to ostane u drugom planu nakon što Frane ispali Zolju i Hajduk osvoji nova tri boda, što sada znači i dva više u odnosu na Dinamo.

Na kraju još kažimo da je prava sramota ovo što HNS radi navijačima. Nevjerojatno je da se krovna nogometna kuća trudi da što manje publike bude na tribinama. Katastrofalno spor režim ulaska na Park mladeži mnoge je odvratio od ulaska i napunio okolnje kafiće. Ovo s osobnim iskaznicama je potpuni debakl, nakon vaučerizacije još jedna odluka na štetu domaćeg nogometa, koji se ipak igra za publiku, a ne za šačicu klimavaca okupljenih oko Šukera i Mamića

Vaša reakcija na temu