Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Zbogom Kopiću, nitko na klupi Hajduka ne bi preživio ovakav rezultatski debakl!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Zbogom Kopiću, nitko na klupi Hajduka ne bi preživio ovakav rezultatski debakl!

Kopićevu seriju od šest startnih utakmica bez pobjede teško će netko nadmašiti

Hajduk je u Koprivnici protiv Slaven Belupa odigrao 1:1, što je 'bijelima' šesti susret u ovom prvenstvu bez pobjede i vjerojatno će biti zadnji dvoboj kojega je s klupe 'bijelih' vodio trener Željko Kopić.

Naravno da se u proteklom periodu razmišljalo što bi se moglo promijeniti da se stvari okrenu nabolje, već smo pisali i da je odlazak predsjednika Jasmina Huljaja u SAD donekle omogućio Kopiću da popravi nešto nakon domaćeg poraza od Gorice, no protiv Intera i Belupa je odigrao dva remija, te je momčad ostala na sramotnom osmom mjestu.

Hajduk je protiv Slavena jako loše ušao u utakmicu, domaćin je na početku u više navrata izigrao obranu 'bijelih', ali u nastavku se baš vidjelo da je Kopićeva momčad kvalitetnija, ali, jednako kao i u Zaprešiću, nije znala doći do pobjede.

Kopićevu seriju od šest startnih utakmica bez pobjede teško će netko nadmašiti, a kad tome dodamo još da je u finišu prošle sezone, počevši s utakmicom protiv Dinama, u zadnjih 12 prvenstvenih utakmica imao tek jednu pobjedu (nad Istrom), tada je jasno da ga ruši i gola statistika, a ne samo dojam koji momčad ostavlja na terenu. Ovdje treba dodati da je Kopiću momčad najbolje izgledala u finalu Kupa u Vinkovcima (tada su ga srušili suci i Savvas), a učinak u Europi, prolaz protiv Slavije i ispadanje od FC SB-a, također se ne može smatrati uspjehom.

Kopić je nakon odlaska bivšeg predsjednika dobio novi ugovor na godinu dana zahvaljujući procjeni Nadzornog odbora, no sada je vrlo izvjesno da će ga predsjednik Huljaj mijenjati, a sportski direktor Saša Bjelanović vrlo brzo morati izaći s novim rješenjem.

Na današnji dan je izašla i vijest da su za Hajduk potpisali mladi igrači s Kosova  Lumbardh Dellova i Bleart Tolaj. Degutantno je bilo čitati brojne podrugljive komentare koji se zasnivaju isključivo na njihovu podrijetlu. Može se razumjeti da su navijači Hajduka već štufi neprovjerenih stranaca, ali poštujmo zemlju koja je izbacila velik broj talenata, od kojih je Ardian Kozniku istinska legenda 'bijelih'. Palaversa, Šego, Kreković, Nejašmić, Bradarić, Teklić, Delić... može se reći da su svi talenti koji ozbiljnije kucaju na vrata prve momčadi selektirani prije nego što je stiglo novo vodstvo u omladinski pogon, ali ostavimo i mogućnost da se netko od mladih igrača friško dovedenih sa strane pokaže kao pojačanje.

Priču iz Koprivnice zaključimo konstatacijom da bi ovo trebala biti zadnja Kopićeva utakmica na klupi 'bijelih', Hajduk je u Zaprešiću odigrao malo bolje nego protiv Gorice, a u Koprivnici još malo bolje nego u Zaprešiću, no sve to nije bilo dovoljno za prvu prvenstvenu pobjedu i bijeg s osmog mjesta.

Vaša reakcija na temu