Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ECA u Splitu: Čast nam je da možemo učiti od Hajduka, kluba s dugom tradicijom omladinske škole

ECA u Splitu: Čast nam je da možemo učiti od Hajduka, kluba s dugom tradicijom omladinske škole

Svi znamo tko je Tomislav Ivić i koliko je toga napravio za Hajduk - rekao je Pierre Locht

U ponedjeljak i utorak u Splitu je održana 21. Glavna skupština ECA-a, a prvog radnog dana na temu nogometnih škola održan je sastanak na Poljudu na kojem su sudjelovali predstavnici brojnih europskih nogometnih klubova. U ime Hajdukove Akademije prezentaciju je održao trener juniora 'bijelih' Mario Despotović koji je predstavio jasan put igrača od Akademije do prve momčadi utemeljen na izvedbama igrača unutar prepoznatljivog Hajdukovog stila igre, ali i radu na dnevnoj bazi...

- ECA je u procesu razrade učestalijih i intenzivnijih razmjena između Akademija nogometnih kluba, pa nam je stoga izlaganje Hajdukove Akademije pružilo dobar uvid u ono što s tim procesom želimo ostvariti - Edwin van der Sar, predsjednik ECA Youth Working Group. 

- Imali smo priliku čuti dosta praktičnih metoda o igračkom stilu i načinima na koji se oni prenose na trenažni proces u Hajduku, a riječ je o vrlo progresivnom pristupu utemeljenom na praktičnim primjenama na terenu. Mi u Schalkeu se uvijek nadamo učiti od drugih, posebno od klubova poput Hajduka koji imaju dugu tradiciju omladinske škole. Danas smo na Poljudu naučili puno toga zbog čega iskazujem posebnu zahvalu ljudima koji su to prezentirali - Bodo Menze, direktor međunarodnih odnosa Schalke FC.

 - Svi znamo tko je Tomislav Ivić i koliko je toga napravio za Hajduk, a pritom je bio i velika inspiracija za naš klub. Vremena su se promijenila i danas više nego ikad prije omladinska Akademija je kamen temeljac Standarda. - Pierre Locht, R. Standard de Liege

- Na sastanku ECA Youth radne skupine na Poljudu, rasprava se vodila oko važnih tema poput budućnosti razvoja UEFA omladinske lige, kompenzacijskih treninga i treninga djece, ali jednako tako smo imali prilike steći detaljan uvid u načine na koji Akademija Hajduka maksimalno iskorištva ograničene resurse s kojima raspolaže, i načine na koji se razvija, temeljeći svoju snažnu nogometnu filozofiju na dalmatinskim korijenima. Klubovi diljem Europe su voljni učiti jedni od drugih, posebno kada je riječ o tehničkim stvarima, pa je stoga ovaj sastanak bio od velike važnosti za članove naše radne skupine. - Olivier Jarosz, predsjednik ECA Club Affairs i administrator Youth Working Group.

-  Bilo nam je zadovoljstvo biti dio susreta ECA Youth radne skupine na Poljudu i učiti od ove gospode kako i na koji način namjeravaju poboljšati omladinske pogone u budućnosti. Predstavili smo 'Što želimo postići' i 'Kako to namjeravamo' postići u našem omladinskom pogonu. Ključna poruka bi bila ta da imamo jasan put igrača iz naše Akademije do prve momčadi, a koje je utemeljeno na izvedbama igrača unutar našeg prepoznatljivog stila igre, ali i na našem radu s njima na dnevnoj bazi, primjenjujući pritom holistički pristup nogometnom treningu. Također smo prikazali na koji način razvijamo vještine naših nogometnih trenera, objašnjavajući pritom principe stila igre na kojem inzistiramo tako da delegati mogu steći uvid u tip i profil igrača koje želimo razvijati. - istaknuo je voditelj Akademije HNK Hajduk Krešimir Gojun. 

Vaša reakcija na temu