Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: UMN Split Elektroprijenos osvojio Kup, Biliškov zaustavio Mornara

Elektroprijenos osvojio Kup, Biliškov zaustavio Mornara

Strijelci su bili Marko Rosandić i Toni Čulić, a treće mjesto je osvojila Croatia Blizna

Finale Kupa:

ELEKTROPRIJENOS - GRAD SPLIT G. K. GRAD 2:0

Od prve minute poslastica za publiku, Ivica Mornar se vratio u svoju staru formu, te odmah prodao lažnjak Marinu Biliškovu, ali balun nije htio u branku. Na drugoj strani zicer Elektroprijenosa, ali kad je pitanju Ognjen Majdov, onda to i nije baš zicer, sam je na metar od crte, ali balun ne ide u gol. Nakon toga je bio faul na nekih 15 metara od branke Grada, Biliškov isprobava udarac, ali Damir Karaman je nesavladiv.


Elektroprijenos je opet u velikoj prilici, u istoj sekundi nakon dodavanja Tonija Čulića prvo Biliškov, a zatim Marko Rosandić ne uspijevaju pogoditi prazna vrata Grada. U naletu je Hrvoje Domjanović, rolerom okreće Vedrana Runju, dolazi pred Karamana, balun za malo odlazi u gol aut. Playmaker Elektroprijenosa stvara veliku priliku Rosandiću, ali kolap Rose završava u rukama Karamana.

Drugo poluvrijeme otvara Luka Aničić, akcijom u kojoj prolazi dva igrača Elektroprijenosa, ali balun neće u branku. Zatim ide velika šansa Grada, Moka Mornar driblingom vara dva igrača Elektroprijenosa, bomba, Stojkić je svladan, ali na nesreću Nikole Bakića na gol crti Prijenosa je Joke Jurić, od koga se balun odbija u gola aut. 

Kakav gol Elektroprijenosa, Marko Dubovac gubi duel s Rosandićem, balun dolazi do Marina Bonacina koji sa svoje polovice pronalazi Marka Rosandića, a popularni Rose iz voleja s ruba šesterca pogađa suprotne rašlje Karamana.


Opet je Elektroprijenos u prilici, ovaj put umjesto Rosandića u šansi je Majdov, puca iz prve, ali Karaman refleksom Spidermena rukom izbija balun u korner. Grad vrši pritisak, agilni Joke Jurić iz kosa puca u Dragana Stojkića, Joke Jurić nakon kornera špicom pronalazi suprotni kut Stojkića koji nadljudskim naporom poput Ivana Pudara skreće balun u korner. Opet je Stojkić nesavladiv, nakon udarca Luke Aničića balun ostaje u magnetnin rukavicama Velikog Stoleta. U istoj akciji Stole rukom pronalazi utrčalog Čulića, koji iz prve pogađa za konačnih 2:0. Poslije je Ante Vuka bio u matnoj pozicoji sam pred Stojkićem malo iz kosa pogađa vratnicu, da bi posljednju veliku priliku Stole skinuo Moki Mornaru. 

Na kraju pehar za najboljeg strijelca ide Marku Milatu u Bliznu, dok je najbolji vratar Dragan Stojkić Stole, a njegov suigrač Marino Biliškov najbolji igrač Kupa Veterana 2016. Titula najzgodnijeg igrača u izboru dama iz susjednog fitnes centra odlazi na adresu Svetina Tomaša koji titulu odnosi za dlaku ispred klupskog kolege Emila Kursana. Sad je Euro 2016. i molimo sve nadobudne malonogometaše da misec dana ne maltretiraju pošteni svit.


ISSA - CROATIA BLIZNA 1:2

Nezadovoljan rezultatom u polufinalu, jedan od dva izbornika Stjepan Milardović sam sebe stavlja na vrata Isse. Borbu za brončanu medalju otvara Marko Milat, kojemu ne treba puno, iz kosa puca, ali Milardović je siguran. Blizna je opet u šansi, najbolji igrač u proteklih pet desetljeća Svetin Tomaš Pici silovito puca, Milardović najavljuje svoju večer.

Emil Kursan stavlja sav svoj raskoš talenta na parket Gripa, vanjskim felšom sa svoje polovice upošljava agilnog Prgu koji šalje balun u rašlje, ali Milardović je čudesan. Korner je za Issu, Papić nakon uigrane akcije oštro puca, brani vratar Dragaš.

Težak faul beka Isse pred svojim vratima, akcija Kursana, balun dolazi do Prge, Milardović je nepremostiva prepreka. U sljedećoj minuti Vukman podiže publiku na noge, 'prodaje' lažnjak Koščini puca po zemlji, ali Milardović nevjerojatno brani nogom. Issa napokon dolazi u prilike preko Mateljana, koji puca za malo pored gola, da bi u istoj minuti Papić iskoristio grešku obrane Blizne i za malo pogodio vrata Blizne.

Najbolji igrač na terenu Marinko Prga, uspijeva oteti balun Mateljanu, te povući kontru iz koje sa 10-tak metara po zemlji pogađa mrežu Milardovića. Budi se Jozo Čubić, prvo oštro puca pored gola da bi u slijedećoj akciji s nekih 15-tak metara oštro uputio udarac put branke Isse gdje se balun odbio od nekoga u obrani bijelih, neobranjivo za Dragaša. Dugo su se poslije gola dogovarali Kursan i Pici koga je taka balun.


Dvije velike kontre Isse ne završavaju golom, prvo se Mateljan i Papić nalaze sami na crti gola i ne uspijevaju ugurati balun u branku, da bi malo kasnije Prelesnik bio u istoj situaciji. Minut prije kraja aut je za Bliznu, Kursan dodaje do Prge, koji šjolom smiruje balun, puca put branke Isse, gdje se najbolje snalazi Hrabar i matira nemoćnog Milardovića za konačnih 1.2. Na konstataciju, da je vratar Milardović bija najbolji od zelenih i da je branija više nego dobro, sveprisutni Mijo Brhanović se samo nasmijao te prokomentirao: 'Zar je i to moguće'

Poslije utakmice vidno razdragan načelnik Blizne Ante Mamut na zajedničkom druženju zaletio se i u sebi rekao da sljedeće sezone stiže nova garnitura dresova, dosta je bilo ovih šta sliče na repku Perua. A dobro, živi bili pa vidili!


Vaša reakcija na temu