Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FINALE KUPA: Ispali su iz lige, ali su svladali Mornara i društvo te osvojili trofej!

FINALE KUPA: Ispali su iz lige, ali su svladali Mornara i društvo te osvojili trofej!

U prilogu pogledajte imena svih igrača i funkcionera koji su obilježili veteransku sezonu 2016/17

Finale Kupa veterana Grada Splita

JADRANSKO OSIGURANJE - GRAD SPLIT GK GRAD 4:1

Jadransko osiguranje: Komar, Petrušić, Pešić, Grgas–Grando, Aljinović, Roje, Grgatović, Gabrilo, Janković, Gugić, voditelj Tadija Mamić

Grad Split: Karaman, Glavina, Runje, Vuka, Zlodre, Mornar, Vejić, Aničić, Glavina, Goreta, izbornik Nikola Bakić

U dugo očekivanom finalu Liga Kupa igrači Tadije Mamića Maminha nakon ispadanja iz Prve lige veterana uspjeli su spasiti sezonu i na pleća sasvim zasluženo položiti ovogodišnjeg prvaka 1. Lige veterana, ekipu Grada Splita. 

Kada je dan prije u najelitnijem dijelu Kupališta Žnjan ponajbolji igrač Lige veterana Ivica Moka Mornar upozoren da je prije sedam godina ekipa Zorzija ispala iz prve lige i da se nakon par dana iskupila osvajanjem Kupa (u finalu su sa 4:2 dobili Cosmosa golovima Novakovića i Pavele dok je branku fantastično čuvao File Borković), Moka se na +40 smrznuo i još je dodao: 'onaj Mamić je doveja neka pojačanja iz Šibenika neće se valjda povijest ponovit.'

U nekada ledenoj dvorani na Gripama danas na samom rubu pakla, igrači Jadranskog osiguranja predvođeni fantastičnim Lukšom Rojom čvrsto su ušli u susret i s tri 99% prilike otvorili susret. Samo zahvaljujući vrataru Grada Damiru Karamana koji je branio poput najboljih rukometnih vratara, mreža grada ostala je nedirnuta.

Ipak, ni Karaman nije svemoguć, nakon auta kojeg savršeno izvodi Dalibor Janković balun dolazi do Roje koji koristi neodlučnost Ivana Glavine, te puca s desetak metara. Balun pogađa spojnicu prećke i stative te se dva puta odbija od poda i u konačnici prelazi gol crtu. Gol kojeg se ne bi posramio ni Cristiano Ronaldo. U drugom dijelu otvorena utakmica gdje su oba vratara na visini zadatka. Igrači Grada jurišaju, ali velikim obranama i Mario Komar skreće pozornost na sebe. Onda kada je s tribina najbolji igrač Zente Alen Kovačević opservirao igru Luke Aničića riječima: 'da kako je on uspija dat 27 golova, kad samo trče bez rezona', prozvani Aničić prima balun na prsi okrenut leđima na nekih 10-ak metara od gola Komara, te iz poluvoleja ala Mandžukić pogađa eurogolom nebranjeni dio gola Osiguravatelja.

U otvorenoj utakmici igrači Osiguranja imaju bolje prilike, posebice izdvajamo onu kada Aljinović dr. Jure ostaje sam pred Karamanom. Oštar udarac Aljinovića Karaman nadljuskim naporom, desnom rukom, skreće u aut.  I onda potop Grada, opet nakon kornera Glavina nije blizu igrača Jadranskog, ovaj put Gugić puca, a balun kroz šumu nogu vara Karamana. Ubrzo napadači Osiguravatelja vrše pristisak na zadnju liniju Grada, otimaju balun Vejiću i izlaze dvojica na Karamana, Aljinović dodaje Jeri Pešiću na prazna vrata za velikih 3:1.

Do kraja najbolji na terenu (iako su mnogi u publici sugerirali sveprisutnog Ivana Petrušića Petru koji je strpao napadače Grada u mali džep za najboljeg igrača finala) dr. Aljinović opet krade balun Vejiću prolazi istrčalog Karamana za konačnih 4:1.


U samom finišu Mamić u igru ubacuje Renata Grgatovića Fabu kojeg je najbolji igrač Zente sa tribina dalekometno pozdravija: 'Šta je Fabo, oli bi i ti tija dat gol' Kovačević nije ni završio s opservacijom, a popularni Fabo ulazi u matnu situaciju, te glavom s metra traži rašlje, ipak Karaman ne dopušta cirkus. Slavlje igrača Jadranskog osiguranja trajalo je dugo u noć, a najgorljiviji navijač Osiguravatelja, sveprisutni Mijo Brhanović nezadovoljan statusom svojeg ljubimca Jure Ljubičića Puške od istoga je tražio da prijavi ozljedu, te da preskoči finale. Mijo je također preskočio finale, ali je stalno tražio stanje na semaforu. Kad je u konačnici čuo krajnji rezultat i kada je čuo ko je sve igrao za Osiguravatelje u svom stilu je poentirao: 'Mamić je dogodine sigurno u borbi za naslov'.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO

MICKEY MOUSE - FF LOZO VAGABUNDO 1:3

Utakmica koja je igrana u mrtvu uru i koju nitko uključujući i najužu rodbinu nije gledao, završila je pobjedom Pervanovih 11 sa 3:1. Golove za Pervanov Vagabundo postigli su Žuljević, Roglić i Parać dok je raritetni gol za Miki Maus postigao Srđan Vranković Zuzu, interesantan po tome što je istog dana u utakmici za treće mjesto Kupa mladih između Garaže Pujanke i Staklo Maasa (6:0), za Garažu gol uspio postići unuk popularnog Zuzua Marko Vranković.

U finalu mladih PB Split - Ribari (5:2), zahvaljujući trostrukom strijelcu Slobodanu Gudelju-Velagi PB Split je lako uzeo vrč.

Za kraj, dugo smo tražili najbolje igrače prve lige veterana 2016/17 i nekako došli do ovog igračkog i upravljačkog kadra. voditelj Ante Milković (Podstrana), motivator Mladen Sokol (Mickey Mouse), kondicijski trener Joško Pervan (Vagabundo), vratari: Damir Karaman (Grad Split), Goran Bašić (Tommy), Siniša Jurić (Monthy Phython)

igrači obrane i sredine terena: Hrvoje Vejić (Grad Split), Mateo Delić (Croatia Blizna), Emil Kursan (Croatia Blizna), Zoran Nuić (Croatia Blizna), Ivan Radan (Monthy Phython), Roberto Parać (Vagabundo), Ante Barać (Podstrana), Martin Mikuličić, (Podstrana), Dražen Jurčić (Čistoća), Duje Špalj (Tommy), Saša Fradelić (Bejzik Rasvjeta), Željko Elez (Firule) 

napadači: Marko Milat (Croatia Blizna), Ivica Mornar Moka (Grad Split), Luka Aničić (Grad Split), File Paraman (Croatia Blizna), Alen Delpont (Tommy)

Rookie sezone 2016/17:

Vratari  Toni Ujević Zi (Croatia Blizna), Mario Komar (Jadransko Osiguranje) 

igrači obrane i sredine terena: Edo Radmilo (Monthy Phython), Ivica Grbeša (Vagabundo), Ante Boban (Firule), Jure Ljubičić Puška (Jadransko Osiguranje), Jere Pešić (Jadransko Osiguranje), Joško Goreta (Grad Split)

napadači Marko Zadro (Croatia Blizna), Marko Galiot (Podstrana), Ivica Žuljević (Vagabundo). 

Miodrag Mijo Brhanović koji je o malom nogometu više stvari zaboravio nego što će autor teksta ikad znati poslao je i svoju šestorku i ko' je smi ne objavit 

Goran Bašić (Tommy), Hrvoje Vejić (Grad Split), Roberto Parać (Vagabundo), Marko Milat (Croatia Blizna), Mateo Delić (Croatia Blizna), Luka Aničić (Grad Split).

Ah da prisjetimo se i velikog uspjeha Zorzija (koji itekako miriše na ovogodišnji slučaj sa Jadranskim Osiguranjem) iz sezone 2009/10 i teksta koji se vrtio u svim boljim novinama.

finale kupa lige veterana grada Kerumova 2009/10

Zorzi - Cosmos 4:2

Zorzi: Borković, Đirlić, Novaković, Pavela, Marić-Banje, Uvodić, I.Runjić, T.Runjić izbornik Zoran Ljubetić Zorzi

Cosmos: Ivica Krstulović Opara, Jeličić, Borzić, Milivojević Žila(2), Jesus Junior,  Stanić, Pletikosić, Skejić, Lučić, Mustapić, Šego i Vrdoljak, trener svih trenera Šjor Ivan Šitum, siva eminencija Ante Škovrlj

Redizajnirana ekipa Cosmosa nije uspijela pobijediti u finalu Liga Kupa za veterane Kerumova grada čvrstu i ipak fizički nadmoćniju ekipu Zorzija. Utakmica je počela s velikim kašnjenjem vratara Cosmosa Ive Krstulovića-Opare. Poslije utakmice trener svih trenera inače izbornik Cosmosa gospodin šjor Ivan Šitum je kazao da je znao da neće izaći na dobro kašnjenje trenera svih vratara kako se tepa Opari.

U prvoj sekundi Radman alias Jesus Junior dubinskim balunom gađa Milivojevića, ali popularni Žila je zamalo neprecizan. U slijedećoj akciji velika prilika Milivojevića opet odlazi u vjetar. Nakon toga Radman iz kornera dodaje do Skejića koji petom asistira na drugu stativu, ali tamo nije bilo igrača u narančastim opravama. Igrači Zorzija polako dolaze do daha, pa preko Pavele pokušavaju iz dalekometnih udaraca iznenaditi Oparu koji lako skida udarce igrača u plavim majicama.

Dario Marić Banje pokušava probiti bok. Ali bek Cosmosa Žila Milivojević je tvrd orah, dapače, u par navrata mu krade balun i kreće prema branci Borkovića gdje uz prekršaj špicom pogađa spojnicu. I kada se malo tko nadao, nakon teledirigirano izvedenog auta od strane Radmana Milan Milivojević Žila volejem iz kosa pogađa rašlje Borkovićevog gola za 1:0, oduševljenje u ledenoj dvorani na Gripama, objektivna splitska publika diže se na noge i aplauzom pozdravljaju potez dana.

Na drugoj strani Krstulović je opet na mukama, ali manirom rutinera održava rezultat na semaforu nepromijenjenim. Veliku šansu Krstulović skida kada Pavela nakon duplog pasa sa Đirlićem ostaje sam na 7-8 metara, bomba u rašlje, ali Krstulović je čudesan. Još jedna velika šansa Cosmosa odlazi u vjetar kada je Mate Pletikosić na asistenciju Lučića zamalo neprecizan. Poluvrijeme je, trener svih trenera daje zadnje upute za nastavak. Igrači Zorzija kreću po izjednačenje da bi svemirski Milivojević oteo jedan balun Mariću Banji sjurivši se put gola Zorzija i po drugi put matirao Borkovića.

Cosmos ide i po treći gol, Denis Skejić minijaturom upošljava Matu Pletikosića koji iako rovit dolazi pred vrata Borkovića, puca, ali Borković brani. Mate je u velikoj prilici kada sam sa centra kreće put gola Zorzija, ali u nedostatku snage puca iz daleka, dovoljno da Borković skrene balun u korner. I Borzić stiže pred vrata Borkovića, ali potonji vratar uspijeva zaustaviti i tu priliku. Većina igrača Cosmosa igrala je sa ozljedom, tako da je ta činjenica došla na naplatu u 18. minuti susreta kada je obrana Cosmosa izgubila balun, Pavela puca Krstulović brani, ali odbijeni balun dolazi točno na glavu Novakoviću koji s par metara pogađa nebranjenu mrežu za 1:2.

Konačni pad koncentracije Cosmosa uslijedio nakon auta Pavele, na putu oštrom udarcu našao se Krstulović kojemu balun od prstiju završava u branci. Minut poslije opet obrana Cosmosa poklanja balun Paveli ovaj put najbolji igrač Zorzija pogađa rašlje za 3:2. Poslije je Milivojević imao veliku priliku, ali sa 3-4 metra pogađa Uvodića u nogu, još je Radman pokušao sa 10-ak metara savladati Borkovića koji je spašava svoju mrežu. I Stanić je mogao do izjednačenja, ali balun više nije slušao igrače Cosmosa. Poslije je iz jedne kontre Pavela postigao svoj treći gol zaključivši utakmicu

Vaša reakcija na temu